Kaitske oma vara ise

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selline on politsei stampargument, tõrjumaks süüdistusi, et vargad üha rohkem inimesi terroriseerivad, ent politsei on võimetu kurjategijatele vastu astuma. Tõepoolest peaks olema iga inimese esmane mure oma vara kaitsmisel võtta tarvitusele maksimaalsed tema võimuses olevad meetmed. Et uksed olgu lukus ja lukud ärgu olgu odavad, väärtuslikud asjad ärgu olgu nähtaval jne. Kuid see kõik ei pruugi varast peatada.

Nagu näha tänases Põhjarannikus kirjeldatud Narva-Jõesuu juhtumi puhul, kus jultunud vargad omanikku lausa füüsiliselt ründasid, ei karda osa kurjategijaid enam ka vahelejäämist. Mis tähendab, et nad on justkui veendunud oma karistamatuses ehk politsei väheses võimekuses.

Praegu, mil suvi on lõppenud ning lumeni veel veidi aega, algab varaste magusaim hooaeg suvilapiirkondades. Muidugi, eks hoolikamad omanikud on hinnalisema kraami suvekodust minema viinud. Kuid kuhu viia, kus oleks turvaline?

Koos suvitajatega aga on lahkunud ka mitte ainult tugevdatud, vaid politseipatrullid üldse. Kui aga korrakaitsjad on hädas varaste tabamisega aasta ringi asustatud piirkondades, kus oht vahele jääda on üsna kõrge, siis suvituspiirkondades pole praegu mingit riski.

On mõistetav, et politsei peab oma nappi ressurssi arukalt jagama, kuid prefektuurid peaksid ka politseiameti ja prokuratuuriga koostöös riigile selgeks tegema, et varaste ohvriks langevad tuhanded inimesed kaotavad lisaks oma varale ka usu riigi võimesse neid kaitsta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles