Mitte lihtsalt vaidlus

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänane Põhjarannik kajastab kahe suure ettevõtte vaidlust selle üle, kas Järve Biopuhastuse ehitatav joogiveetoru kahjustab VKG huve või mitte. Kaks firmat on kardinaalselt erisugusel seisukohal ning pole siiani kokkuleppele jõudnud, ehkki vaidlus on kestnud juba mõnda aega.

Nimetatud juhul ei ole tegemist lihtsalt kahe äriettevõtte vaidlusega, mis puudutab vaid neid ettevõtteid endid. Tegemist on viimaste aastate ühe suurema ehitusprojektiga, mis peab parandama joogivee kvaliteeti enam kui 60 000 elanikule. Seetõttu on oluline, et kõik asjassepuutuvad osapooled suudaksid seda olukorda käsitleda vastutustundlikult ning jäärapäise puiklemise asemel välja pakkuda lahendusi ja teha kompromisse.

Ühe sellise kahe firma vaidluse tunnistajaks samas Ida-Virumaa piirkonnas juba olime, kui Eesti Energia ei nõustunud pikka aega VKG ettepanekuga hakata kütma Ahtmet ja Jõhvit keemiaettevõttest tootmisjäägina väljuva generaatorigaasiga. Ehkki mõlemad olid toonase Kohtla-Järve Soojuse kaasomanikud. Lõpuks müüs Eesti Energia oma osaluse soojusettevõttes VKG-le maha ning viimane sai hakata oma küttetoru ehitama. Kuid väärtuslik aeg oli mööda lastud ning Ahtme vanale jaamale pandud tärminid seoses rangete keskkonnakohustustega kukkusid, mis tähendas, et tänavu tõusis soojuse hind elanikele väga järsult.

Kui praegune veetorude vaidlus läheb kohtuveskite jahvatada, siis ei tea me, millal ja millega kõik lõpeb. Ja kindlasti pole see kellelegi kasulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles