Kaevandusmuuseum uue hingamise ootel

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui suletud Kohtla kaevanduses avati veidi üle kümne aasta tagasi muuseum, sai sellest kiiresti Ida-Virumaad külastavate turistide üks põhilisi magneteid.

Muuseumi eestvedajad ning nende toetajad pakatasid teotahtest ja entusiasmist ning tegid suuri plaane, kuidas kogu endise kaevanduse territoorium muuta põnevat tegevust pakkuvaks alaks. Nii tekkisidki juurde tuubi- ja mäesuusanõlvad koos tõstukitega, rulluisurada, ronimisvõimalused ja palju muud. Omalaadseks firmaürituseks kujunes mitmel korral toimunud talvine tantsupidu, kus külma trotsides lõid rahvatantsu inimesed Eesti eri paigust.

Ometigi on paratamatu, et kui esimene hoog hakkab raugema ja kavandatud plaanide elluviimiseks ei õnnestu saada rahalist katet nii kiiresti, kui tahaks, kipub vaibuma ka eestvedajate ind.

Uue juhi tulek peaks Kohtla kaevanduspargile-muuseumile tooma ka vajalikku uut hingamist. Tegelikult asub turismiäris tugeva karastuse saanud Sigrid Karon ametisse põneval ajal, mil kaevandusmuuseum on just tegemas oma järgmist sammu. Euroraha väljavõitlemise ränk, kuid vähe silmatorkav töö on tehtud, Eesti Energia toetus olemas, tööd juba käimas.

Põhjarannik soovib edu, et kõik need õhus olevad kavatsused, mis peaksid muutma Kohtla kaevandusparki-muuseumi põnevamaks, sisukamaks ja võimalusterohkemaks nii turistidele kui ka omakandi inimestele, saaksid suuremate viperusteta teoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles