Täname erilise tähelepanu eest

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise nädala lõpus tegid justiitsminister ja siseminister ühisavalduse, kus väljendasid oma muret Ida-Virumaa kõrge kuritegevuse pärast ning imestasid, et mingit hüppelist vähenemist pole toimunud. Samas räägitakse, et sellega seoses tuleb Ida-Virumaale jätkuvalt erilist tähelepanu pöörata.

Mida aga tähendab eriline tähelepanu Ida-Virumaale, millest ministrid ja muud kõrged riigitegelased on rääkinud vaat et kõik need viimased 20 iseseisvusaastat? Väljend "eriline tähelepanu" on meie piirkonnast rääkides muutunud otsustajate suus selliseks mugavusväljendiks, mis lubab rahustada neid, kes küsivad siinsetele probleemidele lahenduste leidmise kohta, ent mitte millekski ei kohusta. Suurepärane näide "erilise tähelepanu" kohta on valitsuse heakskiidetud Ida-Virumaa tegevuskava, mis jäigi pelgalt paberiks.

Nii on nüüdki - ajal, mil maakonnas on puudu enam kui 30 korravalvurit, pidevalt ollakse hädas ka kohtunike ja prokuröride ametikohtade täitmisega, räägitakse jätkuvast tähelepanuvajadusest.

Pigem tehakse maakonnale selliste tühjade avaldustega karuteene: näiteks antakse avalikkusele signaal, et küll see Ida-Virumaa on ikka kole koht, kus valitsevad kurjategijad ja inimesed ei julge tänavalegi minna. Sellise "mainekampaaniaga" aga peletatakse maakonnast eemale võimalikud investorid, turistid, aga ka lihtsalt need, kes võiksid siia elama kolida. Ja kaudselt aidatakse sedapsi kaasa kuritegevuse aktiviseerumisele siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles