Kalevi esimene värav tuli 15. sekundil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Transi ja Kalevi kohtumise kangelaseks sai sillamäelaste ründaja Vladislav Ivanov (sinises), kes lõi kiirelt kaks väravat ja püstitas hooaja rekordi.
Narva Transi ja Kalevi kohtumise kangelaseks sai sillamäelaste ründaja Vladislav Ivanov (sinises), kes lõi kiirelt kaks väravat ja püstitas hooaja rekordi. Foto: Matti Kämärä

Naabrite Sillamäe Kalevi ja Narva Transi vastasseis päädis Kalevi 2:0 võiduga. Sellega on lõppenud ka Eesti jalgpallimeistrivõistluste esimene voor. Samas mängus püstitas Kalevi ründaja Vladislav Ivanov hooaja rekordi, kasutades ära narvalaste väravavahi hetkelist peataolekut ja lüües esimese värava juba 15. sekundil.

Kahe Ida-Viru meeskonna mõõduvõtmisest Sillamäel oodati närvilist mängu. Kumbki meeskond pole eriti head mängu näidanud ja pole seetõttu turniiritabelis sugugi sellistel kohtadel, mida nad väärivad. Ent kohtumise algus ei andnud põhjust nuriseda. Juba esimeses rünnakus lõid väljakuperemehed Narva Transile värava. Kalevi ründaja Vladislav Ivanov sai karistusala joonel narvalaste poolkaitsjast jagu ja saatis palli vasaku jala löögiga väravast hooletult väljunud Vladimir Malkovi selja taha.

"Ma nägin, mida tegin. Nägin, et väravavaht on väljunud. Teisalt oli pall kõrgel õhus, lisaks võitlesin kaitsjaga, seepärast saatsin palli lihtsalt värava suunas teele, aga selgus, et lõin selle väravavahist üle. Tegelikult oleksin löönud ka siis, kui väravavaht oleks paigale jäänud," kommenteeris värava autor.

Rekordist jäi puudu vaid 2 sekundit

Värava löömise hetkeks on pakutud mitmeid numbreid - küll üheksateistkümnes sekund, küll kahekümnes -, kuid video pani asjad paika: "Vaatasime videot ja arvutasime välja, et mängu algusest oli möödas 14,9 sekundit," kinnitas Kalevi spordidirektor Igor Saveljev. Kuigi tegu on kahtlemata hooaja kõige kiiremini löödud väravaga, jäi Eesti rekordini Ivanovil puudu kaks sekundit. 2004. aasta augusti lõpus tabas Tallinna Flora mängija Aleksandr Sahharov vastase - Alutaguse Lootuse väravat 12. sekundil. Saatuse iroonia tõttu kaitses tollal idavirulaste väravat Kalevi praegune väravavaht Mihhail Starodubtsev. "Mäletan, et selle mängu eel oli meil probleeme meeskonna kokkusaamisega," märkis Lootuse president Andrei Škaleta. Eesti meistriliiga kõige kiiremini sündinud värav on aga Jaanis Kriska arvel, kes saatis palli juba 5. mängusekundil... oma väravasse. "Tegelikult võib kiire värav alguses meeskonda nii tohutult innustada kui ka selle täielikult laostada," nentis Škaleta.

Puudu jääb enesekindlusest

Kalev ei piirdunud ühe väravaga ja juba 10 minutit hiljem saatis Vladislav Ivanov palli teist korda Narva Transi väravasse. Näis, et sillamäelaste üleolek on vankumatu, kuid teisel poolajal toimus mängus järsk muutus ning narvalased paiskasid Kalevi read segi. Siiski suutsid sillamäelased võiduseisu mängu lõpuni hoida.

"Selge on see, et meisterlikkuse ja külmaverelisuse puudujääk avaldub esituses. Lõime kiiresti värava, mis peaks kasvatama enesekindlust ja võidujanu, kuid meie mängijatele on emotsioonide vaoshoidmine endiselt keeruline. Ajuti kerkivad emotsioonid lakke ja see mõjutab mängu. Mänguilu küll kannatas, kuid meile olid tähtsad kolm punkti ja nüüd saame rahulikult valmistuda järgmiseks mänguks," arutles Kalevi treener Valeri Bondarenko.

"Eksimused viivad meid negatiivse tulemuseni. Kuidas saab rääkida võidust, kui oleme kaotanud juba siis, kui alles riietusruumist välja tuleme? Kesine mängudistsipliin ei võimalda meil paremaid resultaate saavutada - pole midagi parata," kostis Transi treener Sergei Prihhodko.

Vladislav Ivanovil on praeguseks meistrivõistlustelt kirja saadud neli tabamust: "Ma pole kunagi väga palju sisse löönud, seepärast ei loodagi Cekulajevsi rekordit korrata, aga viimasel ajal läheb paremini. Venemaal veedetud aeg andis suurema enesekindluse. Nüüd lähen väljakule rahulikult, eriliselt närveldamata."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles