Narva Trans edestas Kalevi hetk enne finišit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrivõistluste parima väravaküti tiitlist lahutab Vladislav Ivanovit üksainus värav.
Meistrivõistluste parima väravaküti tiitlist lahutab Vladislav Ivanovit üksainus värav. Foto: Matti Kämärä

Narva Transi treener Aleksei Jagudin nimetab naabrite kohtumist Eesti meistrivõistluste eelviimases voorus hooaja tähtsaimaks mänguks. Sillamäe Kalevi alistamisega võtsid narvalased naabritelt edetabeli neljanda koha ja ähvardavad sillamäelased taas euroliiga lootusest ilma jätta.  

Naabrite - Sillamäe Kalevi ja Narva Transi - neljas kohtumine oli eriline. Narvalased on sel hooajal kahel korral alla jäänud ja ühel korral võitnud. Ent seekord oli kaalul neljas koht ja seega võimalik pääse eurokarikale.

Ootusi oli palju, ent otsustavaks sai esimene pooltund. 12. ja 18. mänguminutil lõi väravad Vladislav Ivanov, 27. minutil Vitali Gussev. Ülejäänud mänguaeg kulges küll võistluslikult, pakkudes mitmeid reaalseid võimalusi väravat lüüa, kuid lõpuks oli seis ikka 3:0 Narva Transi kasuks. See võit aitas narvakad sillamäelaste asemel neljandale tabelikohale ja parandas nende väljavaateid hooaja viimase mängu eel.

"Meie jaoks oli see kõige tähtsam mäng. Kolm punkti ja tõus edetabelis on meie jaoks peamine tulemus. Häälestasime end ainult sellele mängule. Tahtsime täna enamat ja usun, et sellepärast võitsimegi," kommenteeris mängu Narva Transi treener Aleksei Jagudin. "Hooaeg pole lõppenud, ees on veel mäng Floraga. Peame oma fännide ees hästi mängima ja üritama võita."

Mingi aeg turniiritabeli viimasel real olnud Narva Trans tõusis taas oma nn harjumuspärasele positsioonile. "Mulle ei meeldi seda eriti kuulda. Neljas koht ei ole liiga hea, seame endale alati ülesandeks auhinnakohad. Nii et kolm esikohta on igal juhul paremad. Hooaeg on olnud äärmiselt ebastabiilne. Algul kaotasime väga palju punkte eri meeskondadega mängides. Lõpp on samuti ebastabiilne," nentis Jagudin.

Jagudini kolleeg vastasmeeskonnast, Algimantas Briaunis, ütles pärast mängu, et see vajab analüüsimist. "Oleme hooaja lõpul heas vormis. Mängijad olid füüsiliselt ja psühholoogiliselt heas vormis. Palju on räägitud sellest, et antud kohtumine on üsna otsustav: sellest olenevad 4. koht ja koht euroliigas. Ehk osutus see koorem meie mängijatele liiga raskeks? Tuleb mäng üle vaadata ja inimestega vestelda. Meil on ju enamik noored mängijad. Mis jäi vajaka? Arvan, et see oli keskendumine esimestest minutitest alates. Paljud ei saa veel aru, mida tähendab derby ja kuidas peab selleks valmistuma. Meil on olnud häid mänge ja hooaja lõpul on isegi kahju vaadata riietusruumis, kuidas mängijad närveerivad. Muidugi teevad fännide sõnad mõneti haiget. Aga leian, et tuleb võidelda, sealhulgas neljanda koha eest," ütles Kalevi juhendaja.

Treener kiitis ka klubi pöidlahoidjaid, kes toetasid meeskonda naabritega mängides viimase hetkeni. "Tänase mängu järel oleksid fännid võinud meid karmimaltki kohelda. Võin kinnitada, et mängijatele on neid väga vaja. Meil on mitmeid mängijaid, kes polegi varem fännidega suhelnud. Fännide aktiivne toetus aitab, eriti võõrsil mängides. Näen nendega suhtlemises - nii foorumis kui ka elus - ainult plusse. Noortele on see suureks toeks," märkis suvel Kalevi etteotsa asunud Leedu spetsialist.

Ivanovil on lootust Neemelost ette jõuda

Narvalaste ründajal Vladislav Ivanovil on teist aastat järjest võimalus tuua parima väravaküti tiitel Narva Transile. Ja kuigi Cekulajevsi rekord on alles kaugel, võib ta ette jõuda Tarmo Neemelost, kellega ta hetkel oma 22 väravaga esikohta jagab. Selleks peab Ivanov lööma vaid ühe värava viimases kohtumises Floraga, sest Neemelo alles taastub operatsioonist.

"Tavaliselt ma palju väravaid ei löö. Leian, et mul on sel hooajal vedanud, et nii palju väravaid lõin," märkis Vladislav pärast Kaleviga kohtumist. Väärib märkimist, et hooaja algul oli just Ivanov see, kes toona Sillamäe eest mängides samuti Narva Transile kaks väravat lõi. "Endise meeskonna vastu on alati huvitav mängida. Seal mängivad ju sõbrad ja neile tahaks mõndagi tõestada. Siin ongi tulemus."

Hooaja viimasest kohtumisest ootab ründaja erilist meeleolu: "Ainus häda, et väljak on praegu kehvas seisus ja kardan, et head mängu ei õnnestu teha. Kõik sõltub häälestusest."

Laupäeval on otsustav mäng

Narvalased on küll praegu turniiritabelis sillamäelastest ees, kuid see ei tähenda, et seis ei võiks muutuda. Viimases voorus mängib Kalev Viljandiga ja Narva Trans võõrustab Florat, kes võitleb samuti teise koha pärast. Neljanda koha jaoks piisab narvalastele sellest, et nad ei kaota, sest Kaleviga võrdsete punktide korral on neil rohkem võitusid. Sillamäe võib aga neljandale kohale loota vaid siis, kui alistab Narva Transi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles