VKG juhib

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põlevkivitööstuse arendamisel käib Ida-Virumaal Eesti Energia ja Viru Keemia Grupi vahel juba aastaid reibas konkurents.

Kui Eesti Energia paistab silma suuremate ja võimsamate plaanidega, siis VKG teeb mõnevõrra väiksemaid panuseid, ent on vähemasti seni olnud oma kavatsuste elluviimisel  nobedam ja edukam.

Eesti Energia alles tegeleb oma esimese uue õlitehase käivitamisega ning selle edukusest oleneb, kas ja kui kiiresti tulevad investeerimisotsused järgmiste osas. VKG-l töötab uus Petroteri tehas juba mitu aastat ja alanud on teisegi ehitus. Võidujooksus, kumb neist suurfirmadest esimesena Eestis põlevkivist diislikütust tegema hakkab, on VKG-l praegu selge edumaa sees. Ent ei tasu unustada, et tegu ei ole sprindi, vaid pigem ülipikamaamaratoni-laadse võistlusega ja finišijooneni on veel mõlemal pikk maa minna.

Kui Eesti Energial on uue võimsa Uus-Kiviõli kaevanduse rajamise algusaeg plaanitust kaugemale nihkunud, siis VKG sai eile pidulikult tähistada oma Ojamaa  kaevanduse valmimist. Siit veel üks punkt juurde.

Ida-Virumaa seisukohast polegi niivõrd oluline, kumb suurfirma teist edestab. Tähtis on, et sellises eluterves konkurentsis tehtavad suured investeeringud mõjuvad positiivselt maakonna käekäigule ning nüüdisaegne põlevkivitööstus säästab varasemast rohkem ka ümbritsevat loodust ning arvestab kohalike elanike huvidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles