Vääramatu edu

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaal peatus mullu veerandi jagu rohkem Venemaa turiste kui 2011. aastal. "Super!" võiks selle peale öelda, kui mitte arvestada, et täpselt aasta tagasi, kui statistikaamet avaldas 2011. aasta turismistatistika, sai maakond kiidelda lausa 36 protsendi suuruse kasvuga. Aga olgu protsentidega kuidas on, tähtis on, et tõusutrend jätkub mitmendat aastat ja annab ettevõtjatele kindlust turismi investeerida.

Uue energiasüstina võiks mõjuda järgmisel kevadel Narva-Jõesuus seitsmekorruselise spaahotelli Noorus valmimine. Sellega lisandub Ida-Virumaale 115 numbrituba ja voodikohtade arv kasvab võrreldes praegusega umbes kümme protsenti. Rääkimata 115st juurde tulevast töökohast ja uuest lõõgastumisvõimalusest ka kohalikele.

Kuigi Ida-Viru majutuskohtade keskmine täituvus jäi mullu alla 40 protsendi, on spaahotellide trump see, et ollakse ligitõmbav aastaringselt.

Uus spaahotell oleks Narva-Jõesuule lisaargument, et kunagi napsata Pärnult suvepealinna tiitel. Vähemalt praegu võõrustab Pärnumaa pea poole rohkem turiste kui Ida-Virumaa, samas on viimaste aastatega seljatatud sellised tuntud suvituspaigad nagu Saaremaa ja Läänemaa, rääkimata Lõuna-Eesti maakondadest, kes ei ole Venemaa turiste püüdes võrdväärsed konkurendid.

Seda, kui enesestmõistetavaks peab idanaaber Eestis puhates emakeelset teenindust, loeb välja Eesti hotellide kohta kirjutatud arvustustest interneti broneerimiskeskkondades. Ja Ida-Virumaa suudab seda pakkuda kõige paremini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles