Ka Trans vahetas peatreeneri välja

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Bondarenko juhendas viimati Narva Transi 2010. aastal.
Valeri Bondarenko juhendas viimati Narva Transi 2010. aastal. Foto: Matti Kämärä

Eesti meistriliigas on selja taga alles viis vooru, kuid juba on mõlemad Ida-Viru klubid jõudnud oma peatreenerid välja praakida.

Eelmisel esmaspäeval jäi Sillamäe Kalevi peatreeneri ametist ilma Algimantas Briaunys, kes pidi selle koha loovutama Sergei Ratnikovile. Kaks päeva varem oli selleks hooajaks suuri eesmärke seadnud meeskond kaotanud liiga keskmikule Paidele ning ründaja Vjatšeslav Zahhovaiko krititseeris avalikult meeskonna treeningprotsessi.

Palus ise lahti lasta

Sel teisipäeval  sai ametist priiks ka Narva Transi peatreener Aleksei Jagudin. Sel hooajal põhjaliku uuenduskuuri teinud Ida-Viru viimaste aastakümnete kõige edukama vutiklubi hooaja algus on olnud troostitu. Nelja kaotuse kõrvale saadi viimati raskustega 1:1 viik meistriliiga mulluse autsaideri Tallinna Kalevi vastu. Trans on ühe punktiga viie mänguvooru järel viimasel kohal.

Transi presidendi Nikolai Burdakovi sõnul oli teada, et hooaja algus kujuneb raskeks. "Meil oli kokkulepe, et mängime esimese ringi kõik üheksa kohtumist ära ja seejärel vaatame, mis edasi saab. Aga Aleksei Jagudin palus ise end juba nüüd ametist vabastada. Ma ei näe tema sisse, aga küllap ta sai isegi aru, et loodetud tulemusi ei tulnud," sõnas ta, lisades, et Jagudin jätkab klubis noortetreenerina ja võimalik, et ka põhimeeskonna teise treenerina.

Kolm viimast hooaega on olnud Transi jaoks küllaltki sarnased. Hooaja esimene pool on olnud kehv. Seejärel on Burdakov vallandanud peatreeneri ja sügise poole on hakanud tulema ka rohkem võite. Kaks aastat tagasi suudeti sel moel tõusta hooaja lõpuks pronksile, mullu jäi laeks neljas koht. Eelmisel aastal leidis Trans võidusoone üles just Jagudini juhendamisel, aga tollal olid meeskonnas suuremas osas hoopis teised mängijad.

"Võibolla on hea, et sel aastal me treeneri vahetusega nii kaua ei oodanud. Ehk ei kaota me nii palju punkte, et hiljem muutub medalite püüdmine lootusetuks," sõnas Burdakov, kes on varem rääkinud, et näeb jalgpalliklubi tegutsemisel ainult siis mõtet, kui ollakse Eestis suuteliseld konkureerima medalikohtade eest.

Burdakovi sõnul ei oska ta praegu üheselt hinnata, miks klubil on esimestes mängudes viltu vedanud. "Põhjused võivad olla igas mängus isesugused. Ükskord said määravaks kohtuniku eksimused.  Teine kord läks valikutega alt treener, kolmandal korral polnud mängijad korralikult häälestunud," loetles ta.

Bondarenko viies tulemine

Küsimusele, kas see mängijate seltskond, kelle Burdakov on selleks aastaks kokku saanud, on taseme poolest üleüldse võimeline medalikonkurentsi sekkuma, vastas ta, et on, kui noor meeskond suudab endast igas mängus sada protsenti anda.

Olemasolevatest mängijatest kõigi parimate oskuste väljapigistamist ootab Burdakov ka Transi uuelt treenerilt Valeri Bondarenkolt. "Tema põhiline ülesanne ongi  motiveerida neid noori jalgpallureid  igas mängus täiega võitlema," sõnas ta.

Bondarenko on tuntud range ja nõudliku treenerina. Just nende omaduste tõttu jäi ta eelmisel sügisel tööst ilma Sillamäe Kalevi lootsina. Klubi  president Aleksandr Starodubtsevi sõnul tuli Bondarenkoga lahku minna, kuna ta ei leidnud vajalikku klappi mängijatega.

Bondarenko tuleb Narva Transi treenima juba viiendat korda. Viimati juhendas ta seda klubi 2010. aastal, mil võideti Eestis küll pronksmedalid, aga Burdakov lasi ta veidi enne hooaja lõppu lahti pärast suurt kaotust Balti liigas. "Me tunneme teineteise iseloomu läbi ja lõhki. Ta teab mida ma temalt ootan ja kui kutsusin teda taas siia, oli ta kohe nõus," sõnas ta.

Läti tuntud ründaja

Mitmete noorte mängijate kõrval on Transi tänavune tuntuim võõrmängija Ukraina juurtega ründaja Andreijs Perepljotkins, kes avas mängus Tallinna Kaleviga ka oma väravateskoori.

28aastane Perepljotkins on pidanud Läti koondise eest 36 mängu ja löönud kolm väravat. Varem on ta kuulunud ka selliste nimekate klubide nagu Derby County, Southamptoni ja Brüsseli Andrerlechti ridadesse, ent pole nende põhikoosseisus eriti palju mänguaega saanud. Eelmisel hooajal mängis ta Usbeki klubis Nasaf Quarshi, lüües seal 40 mängus 8 väravat.

Burdakovi sõnul on tegu kogenud jalgpalluriga, kes on aga vahepeal pidanud vigastuse tõttu mängupausi. "Esimese mängu põhjal on veel vara hinnata, kui suureks tema panus kujuneb," ütles klubi president.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles