Trans hoidis elus oma ja kustutas Kalevi eurosarja lootused

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval Narva Transile võiduga lõppenud kohtumine Sillamäe Kaleviga oli haarav algusest peale.
Teisipäeval Narva Transile võiduga lõppenud kohtumine Sillamäe Kaleviga oli haarav algusest peale. Foto: Sergei Stepanov

Narva Transi süngesse kevadesse saabus esimene särav päikesekiir teisipäeva õhtul, mil legendaarse väravavahi Evald Tipneri nime kandvas Eesti karikasarja veerandfinaalis alistati märksa edukamalt hooaega alustanud Sillamäe Kalev 2:1. 

Narva klubile oli naabri alistamine tähtis mitmel põhjusel. Esiteks maksti kätte meistrisarja avavoorus saadud kaotuse eest. Teiseks oli see klubile tänavusel kevadel senises seitsmes ametlikus mängus alles esimeseks võiduks. Mis kõige olulisem -  see võit tagab 99protsendilise tõenäosusega Narva klubile pääsu eurosarja ja sellega kaasneva Eesti jalgpalli mastaabis priske rahalise preemia.

Otsustav iluvärav minut enne lõppu

Mullu meistriliigas neljandaks tulnud Trans pääseb eurosarja juhul, kui karikavõitjaks ei tule ükski temast mullu tahapoole jäänud meeskond. Sellest seltskonnast olidki kõige reaalsemad võimalused mullu napilt Transi selja taha viiendaks jäänud, ent tänavu oma ridu tugevdanud Sillamäe Kalevil. Lootuse säilimiseks pidanuks Kalev Transi eile kindlasti alistama.

Nii Kalevi president Aleksandr Starodubtsev kui tänavu Sillamäega ühinenud Martin Vunk on kinnitanud, et karika võitmine on üks klubi tänavuse hooaja põhieesmärke.

Kalevi ründaja Aleksandr Bebihh tunnistas pärast mängu Transi kodulehe vahendusel, et kogu meeskond on kaotusest väga  löödud. "Tegu oli meie selle hooaja kõige tähtsama mänguga. Tahtsime väga võita Eesti karikat, et jõuda eurosarja mängudele,  kuid kahjuks nurjasime täna need võimalused," sõnas Bebihh.

Ligemale 300 pealtvaataja ees, mis on Narva kohta väga hea tulemus, toimunud mäng oli haarav algusest peale. 20. minutil suunas Kalevi kaitsja jalalt eemale  põrganud palli väravasse Ilja Šesterkov. Sillamäe viigistas seisu 35. minutil, mil Deniss Tjapkini tugevast pealöögist lendast pall Transi väravavõrku.

Teisel poolajal oli mõlemal meeskonnal häid väravavõimalusi, aga skoor püsis pikka aega viigilisena. Mängu kangelaseks tõusis Transi kaitsja Roman Nesterovski, kes üks minut enne mängu lõppu saatis 25 meetrilt trahvilöögist palli Kalevi värava ristnurka. See iluvärav jäigi mängu viimaseks, kuigi Sillamäe üritas lisaminutitel maruliste rünnakutega seisu viigistada.

Roman Nesterovski sõnas, et otsustas panna trahvilöögist palli lendu täiest jõust ja sihtis värava nurka. "Täpselt nii see löök ka õnnestus. Olen väga rõõmus, et lõin värava oma endisele meeskonnale," ütles Nesterovski, lisades, et Valeri Bondarenko asumisega Transi peatreeneri kohale on treeningute muutusest veelgi olulisem psühholoogiline valmistumine mänguks. "Olime võitluseks paremini valmis ja see tõi ka tulemuse."

Enesekindluse süst 

Valeri Bondarenko sõnul tõi võit palju emotsioone. "See oli meile väga oluline mäng. Meeskond võitles tublilt ja tegutses ka taktikaliselt hästi," sõnas ta, lisades, et juba viimases meistrisarja mängus Nõmme Kalju vastu, mis küll kaotati suurelt 0:4, oli märke, et mehed on suutelised hästi mängima. "Nad oskavad küll, kuid peavad oma võimete suhtes enesekindlamad olema. Just sellistest võitudest nagu täna enesekindlus tulebki. See tulemus peab saama meile lähtepunktiks, kust tõusta uuele konkurentsivõimelisemale tasemele."

Eesti meistrisarjas võõrustab Trans laupäeval kell 17 Paide linnameeskonda, Kalev kohtub kell 19.30 Tartus sealse Tammekaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles