Transi laeks karikasarjas jäi poolfinaal

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Transi jaoks on meistrisari alanud košmaarselt - kaheksast mängust üks viik ja seitse kaotust. Suurte ambitsioonidega Sillamäe Kalev on alustanud küll mõnevõrra paremini, kuid jääb  liidrite kolmikust juba seitsme punktiga maha.
Narva Transi jaoks on meistrisari alanud košmaarselt - kaheksast mängust üks viik ja seitse kaotust. Suurte ambitsioonidega Sillamäe Kalev on alustanud küll mõnevõrra paremini, kuid jääb liidrite kolmikust juba seitsme punktiga maha. Foto: ILJA SMIRNOV

Narva Trans pudenes Evald Tipneri nime kandvast Eesti karikavõistlustest, kui kaotas teisipäeva õhtul koduväljakul 0:3 Tallinna Florale. 

Narva klubi painajaliku hooaja alguse ainsaks valguskiireks oli seni karikasari, kui veerandfinaalis suudeti alistada Sillamäe Kalev. Ent seegi edulugu sai nüüd poolfinaalis otsa.

Eurosarja koht käes

Ainus hea uudis Transi jaoks oli, et teises poolfinaalis alistas Nõmme Kalju Tartu Tammeka - võistkonna, kes oleks ainsana võinud karikavõidu korral seada ohtu narvalaste koha eurosarajas. Trans teenis selle välja mullu meistrisarjas saadud neljanda kohaga eeldusel, et karikat ei võida ükski temast tahapoole jäänud meeskond. Nüüd seda võimalust enam pole.

Poolfinaali esimesel poolajal oli mäng tasavägine ja mitmeid väravavõimalusi oli ka Transil.  Ent 28. minutil tõmmati Transi trahvikastis jalust maha Flora mängija Irakli Logua ja  Markus Jürgenson viis penaltist vastased juhtima.

Teisel poolaja alguses ajas Flora mängu kiiremaks ja sellega ei jaksanud Transi mängijad kaasa minna. 52. minutil lõi Albert Prosa teise ja minut hiljem hollandlane Sander van de Streek kolmanda värava ning mäng oligi tehtud.

Ei jõudnud joosta

Kindlast võidust hoolimata nimetas Albert Prosa kohtumist Transiga Flora selle sarja kõige kehvemaks mänguks. Transi kodulehel tunnustas aga Flora peatreener Marko Lelov ka Narva klubi. "Mul on hea meel, et suutsime teise poolaja alguses lüüa kaks kiiret väravat. Vastasel juhul võinuks see mäng kujuneda meie jaoks väga raskeks. Teil on väga hea meeskond ja meistrisarjas ei asu te praegu sugugi oma kohal. Teil on eeldusi mängida paremini," sõnas ta.

Transi kaitsja Stanislav Engovatovi sõnul suutsid mängijad esimesel poolajal järgida treeneri juhiseid ja kontrollisid lühikeste ja keskmiste söötudega palli. "Teisel poolajal me ei jõudnud enam püsida vastaste kannul. Nad hakkasid tegutsema kiiremini ja agressiivsemalt. Me ei oodanud seda ega suutnud sellise mänguga kohaneda," tõdes ta.

Meistrisarjas on Trans ühe punktiga viimasel kohal, sest viimases voorus jäädi 0:2 alla Kuressaarele, kellega seni oldi turniiritabelis ühel pulgal. Kollaste  kaartide ja vigastuste tõttu sõitis Trans Saaremaale seitsme põhimängijaga ning nende asendajad ei olnud piisaval tasemel, et meistrisarja viimaste aastate ühest nõrgemast klubist jagu saada.

Nädalavahetusel põnevad mängud

Sel reedel üritab Trans punktilisa teenida mängust meistrisarja uustulnuka Tallinna Infonetiga, kes on kogunud kuus punkti ja asub ka tabelis kuuendal kohal.  Kui seni on Trans pidanud kodumänge Kalevi staadioni kunstkattega väljakul, siis nüüd mängitakse esmakordselt Kreenholmi staadioni looduslikul murul. Mäng algab kell 19.15.

Sillamäe Kalev võõrustab aga laupäeval kell 17 koduväljakul Tallinna Florat, kellega kohtumised on viimastel aastatel kujunenud üsnagi tuliseks.

Kalev on küll 12 punktiga tabelis neljandal kohal, ent kaotatud on juba üksjagu palju niiöelda kohustuslikke punkte eeldatavalt nõrgemate klubide vastu ja esikolmik on seetõttu libisenud juba seitsme punkti kaugusele. Medalikolmikule lähemale jõudmise seisukohast on laupäeval väga tähtis võtta kodus Flora vastu kolm punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles