Trans põrmustas valitseva Eesti meistri

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Transi mängijad juubeldavad Nõmme Kaljule löödud avavärava üle, mille autoriks oli Aleksandr Dubõkin (nr. 13).
Narva Transi mängijad juubeldavad Nõmme Kaljule löödud avavärava üle, mille autoriks oli Aleksandr Dubõkin (nr. 13). Foto: JULIA KRÕLOVA/NARVA TRANS

Fööniksina tuhast tõusev Narva Trans pani laupäeval kodustaadionil paika valitseva Eesti meistri Nõmme Kalju, kes mängiti nauditavas stiilis üle 2:0. 

Pelgalt koosseisu ja hooaja senise käekäigu põhjal poleks Kalju võidus suurt kahtlust olla tohtinud. Tabelis lahutas meeskondi enne laupäeva 23 punkti. Kalju meeskonnas on mitmeid Eesti koondislasi, nagu näiteks kaitsja Alo Bärengrub ja Tihhon Šišov või ründajad Vladimir Voskoboinikov ja Tarmo Neemelo. Samuti suur hulk heatasemelisi välismängijaid, teiste seas Eesti meistrisarja tänavune suurim väravakütt Hidetoshi Wakui, kes löönud juba 9 väravat.

Kaks iluväravat

Ometigi suutis Narva Trans hoida oma värava puutumatuna ja lõi hoopis ise kaks kaunist väravat. Esimesel poolaja 18. minutil virutas Aleksandr Dubõkin nurgalöögist tulnud palli ühe puutega otse õhust Kalju väravavõrku.

Teisel poolajal muutus Kalju surve tugevamaks ja pall püsis enamasti narvalaste väljakupoolel. Ent kaitseliin ja väravavaht Stanislav Pedõk nurjasid kõik vastaste üritused.

Pingelangus saabus 89. minutil, kui Transi ühel harvadest teise poolaja rünnakutest lõi kõigest 17aastane Artjom Škinjov palli 20 meetrilt värava ristnurka.

Hooaega 8 kaotuse ja 2 viigiga alustanud Trans on nüüd võitnud kolm mängu järjest ega ole neis kohtumistes lasknud lüüa endale ühtegi väravat.

Laupäevase võiduga tähistas silmapaistvat rekordit ka Transi 40aastane keskkaitsja ja kapten Stanislav Kitto. Tema jaoks oli see 495. mäng Eesti meistriliigas. Enamat pole ette näidata kellelgi.

Peatreener Valeri Bondarenko tundis heameelt, et meeskond suutis selles kohtumises oma potentsiaali välja mänguda. "Eelnevates mängudes pole meil see õnnestunud. Valmistusime mänguks Kaljuga väga põhjalikult ja mul on väga hea meel, et mängijad suutsid nii tugeva vastase vastu neile seatud ülesanded täita," ütles Bondarenko Põhjarannikule.

Et Trans võitis teenitult, tunnistas pärast mängu ka Kalju ründja Voskoboinikov.

Narvalaste peatreeneri sõnul  tuleneb asjaolu, et tervelt kolm mängu järjest pole lastud endale lüüa ühtegi väravat, kogu meeskonna hästi organiseeritud tegutsemisest. "Kaitses ei tegutse mitte ainult neli kaitsemängijat, vaid kogu meeskond," tõdes ta, tõstes samas esile väravavaht Pedõki hiilgavat mängu.

Trans vajab tugevdamist

Klubi presidendi Nikolai Burdakovi arvates on meeskonnaga toimunud positiivne pööre hea, kuid eriliseks vaimustumiseks põhjust siiski pole. "Millega siin kiidelda, kui oleme hooaja alguses nii palju kaotanud. Laupäevane võit oli meie jaoks muidugi väga tähtis õnnestumine. Praegu ongi oluline säilitada seda postiivset joont, mis viimaste mängudega on tekkinud," sõnas Burdakov.

Tema sõnul on selge, et meeskonda on vaja tugevdada uute mängijatega. Kõige suuremad probleemid on praegu äärekaitsjatega. Burdakovi sõnul on praegu Transis oma oskusi näitamas üks Aafrika päritolu Prantsusmaa passiga jalgpallur. "Püüame jõuda selgusele, kas meil oleks temast abi," ütles ta.

Rünnakul on Transi suured lootused seotud 28aastase Läti koondislase Andrei Perepljotkinsiga, kes jõudis enne vigastada saamist pidada Narva klubi eest vaid mõned mängud. "Ta on taastumas. Kui mitte järgmises, siis ülejärgmises mängus saab ta ilmselt juba platsile tulla," sõnas Burdakov.

Narva Transil on nüüd 11 punkti ja lühikese ajaga on meeskond kerkinud viimaselt kohalt seitsmendaks.

Kalev mängis taas närvidel

Viimases voorus õnnestus mõõna järel võit võtta ka Sillamäe Kalevil. Ent vaatamata suureskoorilisele 4:1 võidule meistriliigas viimasel kohal oleva Kuressaare üle, põletasid mängijad ka seekord korralikult peatreener Sergei Ratnikovi närve.

Nikolai Mašitšev viis küll 13. minutil Kalevi juhtima, kuid juba neli minutit hiljem tuli saarlastelt viigivärav. Edasi kordus tervelt tunni jooksul eelnevatest mängudest tuttav süžee: Sillamäe meeskond küll ründas kõvasti ja tekitas ohtlikke olukordi, aga palli väravavõrku ei saanud. Kalevi püss läks lõpuks lahti 77. minutil, mil skoori tegi Aleksandr Bebihh. Sellele järgnesid lühikese aja jooksul veel tabamused Kassim Aidaralt ja Kirill Novikovilt.

Neljandat kohta hoidval Kalevil on nüüd koos 19 punkti.  Eeloleval reedel kell 19.30 läheb Sillamäe klubi  kodustaadionil vastamisi hetkel 34 punktiga liidrikohal oleva Tallinna Levadiaga.

Narva Trans mängib samas voorus päev varem võõrsil Tallinna Kaleviga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles