Konkurent ei pea olema vaenlane

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna Narva piirkonna esimehel Andrus Tammel on selles osas suuresti õigus, et kahe konkurendi kandidaatide nimekirjad ei sära just paljude selliste tuntud inimeste poolest, kes tavaliselt ka palju hääli ligi tõmbavad.

Ei saagi särada, sest nii Narvas kui ka Kohtla-Järvel ja Sillamäel on enamik tuntud inimesi tõmmatud Keskerakonna nimekirja ja teine osa jällegi ei tahagi kusagil kandideerida.

Kuivõrd palju on selle nimel survestatud inimesi, on väga raske tõestada, sest avalikult ju ei taha keegi tunnistada, et lasi end nimekirja panna seetõttu, et on töökoha või mingite tellimustega linnavõimuga seotud ega taha neid kaotada. Alati ei pea seda ütlemagi, sest varasemate aastate kogemus ja  alateadvus teevad oma töö. Samuti eelistavad paljud inimesed ikka hoida eeldatavate võitjate poolele.

Samal ajal võiks palju aastaid Narvas, Kohtla-Järvel ja Sillamäel suurt ainuvõimu nautinud Keskerakond olla huvitatud, et volikogudesse pääseks rohkem ka konkurente. Praegust jõudude vahekorda hinnates teeksid vaid väga riskialtid inimesed panuseid sellele, et Keskerakond ei saavuta neis linnades eelseisvatel valimistel enamust. Seega pole otsest ohtu, et võimuohjad käest libiseksid.

Küll aga tooks volikogu mitmekesisem koosseis kaasa senisest rohkem mõttevahetust, mis aitaks ehk jõuda paremate lahendusteni, kuidas nende linnade probleeme lahendada. Nende kaudu oleks ilmselt lihtsam leida ka ühist keelt riigi tasandil otsustajatega.

Kokkuvõttes tuleks kirjumad volikogud  kogu maakonnale rohkem kasuks kui ühe seltskonna poolt kogu võimu  endale krabamine hoiakuga, et kõik, kes pole meiega, on meie vaenlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles