Ratnikov: "See oli validoolimäng!"

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Vunk märkas, et Transi väravavaht Kristaps Dzelme eksis kaitsemüüri paikapanekuga, ning lõi tugeva ja täpse löögiga palli vabaks jäänud nurka.
Martin Vunk märkas, et Transi väravavaht Kristaps Dzelme eksis kaitsemüüri paikapanekuga, ning lõi tugeva ja täpse löögiga palli vabaks jäänud nurka. Foto: Matti Kämärä

Martin Vungi meisterlik trahvilöök kümme minutit enne lõpuvilet tõi teisipäeva õhtul Sillamäe Kalevile medaliheitluse seisukohast tähtsa 2:1 võidu Narva Transi üle.

Sillamäe Kalev domineeris suurema osa mängust. Vjatšeslav Zahhovaiko pani paarsada inimest Sillamäe staadionil rõkkama juba 6. minutil löödud avaväravaga.

Kuigi Sillamäe klubi tegi mängu jooksul vastasest kolm korda rohkem pealelööke, suutis ka Trans tekitada mitmeid ohtlikke rünnakuid. Üks neist viis sihile - 29. minutil viigistas Albert Taar seisu.

Sillamäe Kalevi turmtuli Transi värava pihta jätkus ka teisel poolajal. Ent kuigi staadionil hakkas juba hämaraks kiskuma, särasid tablool ikkagi numbrid 1:1.

Vunk märkas väravavahi eksimust

80. minutil teenis Kalev umbes 20 meetri kaugusel Transi väravast trahvilöögi.  Ning siis näitas Martin Vunk, kuidas meeskonna liider kõige vajalikumal hetkel oma tööd hiilgavalt teeb. Tema tugevalt teele saadetud pall maandus Transi lätlasest väravavahile Kristaps Dzelmele püüdmatult värava alumises nurgas.

"Nägin, et müür pandi valesse nurka. See oli väravavahi viga. Lõin vabaks jäänud nurka ja läks täpselt," kirjeldas Vunk pärast kohtumist Põhjarannikule värava sündi.

Ta sõnas, et meeskond ei näidanud teisipäeval soovitud mängu. "Tundus, et meil on väsimus sees. Liikumised olid  aeglased. Aga õnneks saime kolm punkti kätte. See oli praegu kõige tähtsam," rääkis Vunk, kes pidas kümne päeva jooksul neli täispikka mängu. Neist kaks Eesti koondises Hollandi ja Ungari vastu ning seejärel tuli järjest  kaks mängu Kaleviga Transi vastu.

Mängudelt Hollandi tähtede Robin van Persie või Arjen Robbeni vastu ümberhäälestumine Eesti liigale nõuab samuti oma. "Koondise mängude  tase on ikka teine, seal toimub kõik palju kiiremini. Eesti liigas on pisut rohkem aega mõelda. Aga see ei tähenda, et ma valmistuksin mänguks teistmoodi - ikka täie tõsidusega," kinnitas Vunk.

Magus võit

Sillamäe Kalevi peatreener Sergei Ratnikov oli pärast õnneliku lõpuga mängu ilmselgelt pinges.  "Jah, see oli validoolimäng, aga sellepärast ongi selline võit magusam. Niimoodi sünnibki meeskonnavaim," tunnistas Ratnikov.

Ta ütles, et pärast laupäevast võitu Narva üle võeti teist mängu natuke liiga kergelt.  "Poistele jäi ikka kusagile ajudesse, et oleme neist palju paremad ja küll see teine võit ka tuleb. Lõime küll kiiresti värava, aga juhtus, et Narva lõi vastu, ja võiduvärav tuli väga raskelt. Aitäh Martinile, see oli temalt ilus löök," sõnas Ratnikov.

Et Sillamäe Kalevi lähim ohustaja pronksikohal Tallinna Flora ei suutnud samal õhtul tabeli tagumises osas oleva Tallinna Kalevi vastu enamat 1:1 viigist, õnnestus Ida-Viru klubil kasvatada nüüd edu kolmele punktile ja peale selle on Sillamäel veel üks mäng varuks.

Ratnikovi sõnul on aga hooaja lõpp tihe ja seetõttu võib otsustavaks saada, kuidas õnnestub iga mängu järel taastuda. Laupäeval ootab Kalevit ees kohtumine võõrsil Tallinna Infonetiga.

Trans alandavas seisus

Kui Sillamäe Kalevil aitas võit kindlustada kolmandal kohal püsimist, siis Transile tähendas kaotus langemist eelviimasele kohale. Kui hooaja lõpuks ettepoole tõusta ei õnnestu, peab mullune pronksimeeskond pidama üleminekumänge esiliiga teisega.

Transi peatreener Valeri Bondarenko tunnistas Soccernetile, et Transile on üheksandal kohal paiknemine äärmiselt alandav.

"Mina, president ja poolehoidjad kogu aeg aina ootame ja loodame, et võib-olla selles, võib-olla tolles, võib-olla mõnes teises mängus meeskond hakkab midagi näitama, kuid iga kord, igas mängus juhtub midagi sellist, mis hävitab meid," tunnistas Bondarenko, lisades, et viimane mäng polnud erand. "Teisel poolajal kinkis väravavahi eksimus Sillamäele värava ning me kaotasime. Igas mängus juhtub midagi sellist, mida analüüsida pole enam mõtet, alati juhtub asju, mida me ei oska enam mõista. Mängijad peavad end muutma, sest ka täna leidus selline grupp mängijaid, kellele täitsa vabalt võinuksin öelda "head aega"."

Narva Trans peab laupäeval Tartus väga tähtsa mängu sealse Tammekaga, kes on tabelis temast vaid ühe punkti võrra eespool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles