Kodutöö "kaks"

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõhvi vallavõimude häälekandja Jõhvi Teataja viimases numbris tuli halastamatult ilmsiks, kuivõrd nõrk on suure hulga eelseisvatel valimistel võimule pürgijate kodutöö.

Ühelt poolt on see munitsipaallehe poolt omalaadne propagandatrikk, kui eri nimekirjade esinumbritele esitatakse faktiküsimusi, mille teadmises peaks eelis olema ametisoleval vallavanemal Tauno Võhmaril. Pole mingi ime, et  ta paistab sellisel eksamil teiste kõrval oivikuna. Aga et mitmed konkurendid selliste küllaltki lihtsate küsimuste põhjal nii haledalt põrusid, näitab, et enne kandideerima asumist pole nad selleks üldse valmistunud.

Kuidas teisiti hinnata, et  endine maavanem Riho Breivel paneb Jõhvi elanike arvu pakkumisega peaaegu poolega mööda või et neli aastat vallavolikogu eesotsas olnud Kaarel Pürg pakub Jõhvi eelarve suuruseks 18 miljoni euro asemel 10 miljonit. Eelarve on üks omavalitsuse  tähtsamaid dokumente, mille on vastu võtnud seesama volikogu.

Mitmed teised esinumbrid aga ei julgenud häbisse jäämise kartuses eelarve suurust isegi pakkuda.

Kuidas on võimalik üldse pakkuda välja mingeid reaalseid ja tõsiseltvõetavaid lahendusi ja lubadusi, kui sellest mänguruumist, mida piiritlevad omavalitsuse puhul tugeval määral just elanike arv ja eelarve maht, puudub  ligikaudnegi  ettekujutus?

Ei tohiks olla palju eeldada, et need, kes on nõustunud kandideerima kohalikku volikogusse, on eelnevalt internetist vähemalt oma valla või linna eelarve ja kehtiva arengukava läbi lugenud ning enam nii piinlikku seisu ei satu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles