Trans sai mängida Euroopa tippklubiga

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas oli Narva Transi mängijatel laupäeval vastas ka Venemaa koondise supertäht ja mitmeid aastaid Londoni Arsenalis mänginud Andrei Aršavin.
Teiste seas oli Narva Transi mängijatel laupäeval vastas ka Venemaa koondise supertäht ja mitmeid aastaid Londoni Arsenalis mänginud Andrei Aršavin. Foto: Sergei Stepanov

Narva Transil oli laupäeval erakordne võimalus kohtuda treeningmängus ühe Euroopa tugevama jalgpalliklubi Peterburi Zenidiga, kellele jäädi alla vaid 0:2.

Märtsis algavateks Eesti meistrivõistlusteks valmistuval Narva Transil oli reedeks plaanitud treeningmäng Paide linnameeskonnaga. Neljapäeval tuli Ida-Viru klubile aga nagu välk selgest taevast pakkumine minna laupäeval kokku ühe Euroopa tippklubi Peterburi Zenidiga.

Zenit vajas treeningmängu enne eile õhtul toimunud Euroopa meistrite liiga 1/8-finaali kohtumist mulluse finalisti Dortmundi Borussiaga. Sobiv vastane leiti vähem kui 150 kilomeetri kauguselt Narvast.

Tähtede paraad

Zenit alustas mängus Transi vastu oma parimas koosseisus. Teiste seas tuli platsile ka nende kuulsaim täht -  Venemaa koondisesse kuuluv Andrei Aršavin, kes mängis mitmeid aastaid Londoni Arsenalis ja lõi seal 31 väravat. Ent muljetavaldava teenistuslehega olid ka mitmed teised mehed, nagu Brasiilia ründaja Hulk, Belgia poolkaitsja Axel Witsel ja kaitsja Nicolas Lombaerts.

Transi peatreeneri Valeri Bondarenko sõnul hakati võimalusest mängida niivõrd nimeka klubiga pikemalt mõtlemata kinni. "Meie mängijad said sellest erakordse kogemuse ja see peaks ka edaspidiseks enesekindlust andma," sõnas ta.

Kuigi Zenidi ja Transi tasemevahe on ilmselge, häälestas Bondarenko oma mängijaid enne kohtumist ikkagi võidule. "Treenerina ei saa ma ju öelda, et eesmärk on kaotada," tunnistas ta.

Transil õnnestus Zenidi staaride rünnakutele vastu seista 22 minutit. Siis lõi jaanuari lõpus Zenidiga liitunud Venetsueela ründaja Salomon Rondon esimest ja viis minutit hiljem ka teist korda palli Transi väravasse.

Teiseks poolajaks vahetas Zenidi itaallasest peatreener Luciano Spalletti välja kõik 11 mängijat. Kuid ka see koosseis oli hirmkõva: teiste seas näiteks Venemaa koondise mängijad Konstantin Zõrjanov, Vjatšeslav Malafejev ja Aleksandr Keržakov, aga ka Ukraina koondise poolkaitsja Anatoli Timoštšuk, kelle karjääris on mitu edukat hooaega Müncheni Bayerni ridades.

"Me mängisime justkui kahe võistkonnaga ja on isegi raske hinnata, kumb neist tugevam oli. Positiivsele poolele võib kanda, et teise koosseisu vastu mängisime viiki," sõnas Bondarenko, märkides, et Transi jaoks oli see üle pika aja esimene mäng naturaalsel muruväljakul.

Ta lisas, et jäi rahule oma meeskonna kaitsemänguga. "Mulle meeldis, et tegutseti küllaltki organiseeritult. Meil tekkisid ka mõned rünnakuvõimalused, aga nende realiseerimiseks ja vastaste kogenud kaitsjate ülemängimiseks jäi oskustest puudu," ütles Bondarenko. "Igatahes oli selline kohtumine kõigile meie mängijatele emotsionaalses mõttes väga hea. Kaotusele vaatamata ei olnud keegi pettunud."

Zenidi abitreener Igor Simutenkov rääkis Narva Transi veebilehe vahendusel, et tegu oli hea kontrollmänguga. "Sellist vastast nagu Trans oli meile vaja. Saime kindlust juurde.  Meil on juba paari päeva pärast mäng Dortmundi Borussiaga. Meil oli vaja heita pilk sellele,  millises vormis mängijad on," rääkis Simutenkov, miks kohtumine Narva meeskonnaga tippklubile vajalik oli.

Transil õnnestus kuulsa klubiga kohtuda juba teist korda. 2012. aasta suvel peeti samuti sõprusmäng ja selle võitis Zenit 3:1. Transi värava lõi penaltist Vitali Gussev.

Trans otsib tasakaalu

Eesti meistriliigas tehakse mängudega algust 1. märtsil, Trans peab esimese kohtumise 8. märtsil, kui koduväljakul võõrustatakse Tallinna Kalevit.

Eelmise hooajaga võrreldes on Transi põhikoosseisust lahkunud 6-7 mängijat. Kõige suurem kaotus on ilmselt poolkaitsja Albert Taari lahkumine Poola esiliigasse.

Trans on äraläinute asemele hoolega otsinud uusi mängijaid, kui ametlikult on neist seni meeskonda kinnitatud vaid 26aastane väravavaht Sergei Lepmets, kes mängis mitu hooaega Rumeenia klubides ja plaanis vahepeal ka jalgpallist loobumist, ning Läti poolkaitsja Sergei Mišins.

Bondarenko sõnul on Lepmets Transi jaoks väga tugev ja tähtis täiendus. "Ta on kogenud väravavaht, kes annab kogu meie kaitseliinile kindlust juurde. Samas on ta selline inimene, kes suudab vajalikul hetkel kogu meeskonna äratada," rääkis Bondarenko.

Peatreeneri sõnul uute mängijate testimine jätkub ja otsused tehakse tõenäoliselt alles viimasel hetkel. "Põhiküsimus on, kuidas meeskond tasakaalu saada. Praegu on mängijate seisund küllaltki ebaühtlane," ütles Bondarenko, lisades, et üheks teravamaks küsimuseks on sobivate ründajate leidmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles