Uus valitsus ja Ida-Virumaa

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida aeg edasi, seda rohkem räägitakse Reformierakonna huvist teha koalitsioon sotsiaaldemokraatidega ning visata pikaajaline partner Isamaa ja Res Publica Liit koalitsioonist välja.

Reformierakonna huvi on selge - lasta koalitsiooni läppunud tuppa värskemat õhku, mille najal parandada ka oma toetust. Kui palju on räägitud sellest, et pärast 2015. aasta riigikogu valimisi hakkab valitsust kokku panema hoopis SDE juht Sven Mikser, siis Reformierakonna poolt oleks selline käik loogiline.

Seda enam, et praeguse koalitsiooni ministritega on olnud üksjagu probleeme, mis on omakorda ka Reformierakonnale varju heitnud.

Kui veel 2011. aasta valimiste järel oleks Reformierakonna ja sotside koalitsioon saanud riigikogus 52 kohaga napi enamuse, siis nüüdseks on mõlemad saanud tänu teistest parteidest ülejooksnud saadikutele hääli juurde.

Aga mida annaks uus koalitsioon Ida-Virule? Tahaks olla optimistlik, kuid senine praktika, kus Reformierakond on sihikindlalt meie maakonda eiranud, palju lootust selleks ei anna. Seda, et valitsuse juhtpartei on siinsetele projektidele kaikaid kodaraisse loopinud, on tunnistanud ka mitmed IRLi liikmed. Ka kurikuulsa Ida-Virumaa programmi suutis Reformierakond muuta vaid näiliseks tegevuseks maakonna arendamisel.

Aga siiski, kui sotsidel on piisavalt selgroogu ning tahtejõudu, peavad nad valitsusse saades midagi ka saavutama. See, et Ida-Virumaalt on riigikogusse valitud Jevgeni Ossinovski, annab lootust, et asjad võivad uue koalitsiooni korral meie jaoks paremaks minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles