Suvine Põhjarannik - mahukam, kuid ilmub harvem

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäevane Põhjarannik on tavapärasest mahukam ja sisukam. Samamoodi on ka neljapäevase lehega.

Kolmapäeval ja reedel aga Ida-Viru maakonnalehte ei ilmu. Laupäevane leht on nagu ikka vähemalt 16-leheküljeline ning sisaldab nii nädalalõpulisa kui telekava.

Selline on Põhjaranniku ilmumistsükkel nii juulis kui augustis. Septembrist alates hakkab Ida-Viru põhiline uudistetooja taas lugejateni jõudma viis korda nädalas.

Meil pole kombeks keerutada. Ütleme otse, et selline muudatus tuleneb majanduslikest põhjustest. Suvekuudel jääb soiku nii ühiskondlik kui ärielu. See tähendab, et on vähem põhjust ja vajadust teha ka reklaami.

Reklaamitulud katavad aga päevalehe väljaandmise kuludest enam kui poole. Kui reklaamiraha liigub vähem, peaksid puuduva osa katma lugejad ja tellijad. Ehk teisisõnu tähendaks see märgatavat tellimis- ja kaanehinna tõusu. Eelistame sellest hoiduda. Peame mõistlikumaks juulis ja augustis muuta harvemaks ajalehe ilmumist, kuid teha tavapärasest paksemat lehte. Sellise variandi puhul jõuab lugejateni nädala jooksul sama palju sisulehekülgi nagu varemgi.

Eelmisel aastal, kui esimest korda sellisele suvisele ilmumisrežiimile läksime, osa lugejaid küll alguses pahandas, et mitmetel harjumuspärastel päevadel ajalehte postkasti ei tulnud. Kuid pärastpoole hakkas tulema positiivset tagasisidet, et tegu oli päris hea vaheldusega. Paksemates lehtedes saame põhjalikumalt kajastada Ida-Virumaal toimuvaid suuremaid üritusi ning teha pikemaid reportaaže eri paikadest.

Põhjaranniku ajakirjanikud pingutavad ka suvekuudel, et tuua lugejateni kõige põhjalikum pilt maakonnas toimuvast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles