Aeg tunnistada tegelikke probleeme

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohtla-Järve linna tulud on oodatust väiksemad eelkõige seetõttu, et Viru Keemia Grupp  pole maksnud tänavu nii heldelt lisatasusid kui varasematel aastatel, oletas aselinnapea Ljudmila Jantšenko.

VKG väidab, et tegu on avalikkust eksitava seosega ja nende ettevõte on hoopis tööjõuga seotud makse varasemast märkimisväärselt rohkem tasunud ja ka töötajate arv on kasvanud ligemale paarisaja võrra.

VKG mõju kogu Kohtla-Järve linna toimetulekule on kasvanud sedavõrd suureks, et küllaltki loomulik on linnavõimude puhul ka eelarve täituvuse probleemide korral pilgud just selle ettevõtte poole pöörata. Küllap õhutab seda tegema ka keemiatööstuse liidu agressiivne keskkonnatasude vastane reklaamikampaania, kus kuulutatakse häda ja viletsust kogu tööstusharule. Liidu esimees Hallar Meybaumgi on väitnud, et olukord on  sundinud põlevkiviettevõtteid asuma koostama kriisiplaane.

Ahhaa − kui sellest nii kõva häälega räägitakse, siis küllap ongi juba mingid probleemid käes ja selle kraesse on lihtne suunata ka linna probleemid.

Tegelikult tuleks aga Kohtla-Järve linnajuhtidel  ükskord ometi asuda tõsiselt mõtlema sellele, miks linna elanike arv nii tugeva hooga kukub ning miks nii vähe uusi ettevõtjaid soovib selles linnas tegutseda. Linnavõimudel tuleb esmalt endale tunnistada, mis on selle puhul nende endi tegemata töö. Ei saa lootma jääda, et vaid mõned suurettevõtted kogu linna täielikust kollapsist päästaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles