Majandusminister peab liialduseks 840 töökoha kadumist Ida-Virumaal

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Keskerakondlasest majandus- ja taristuminister Taavi Aas nimetas kolmapäeval riigikogu infotunnis sotsiaaldemokraat Katri Raigi Ida-Virumaa töökohti puudutavatele küsimustele vastates optimaalseks seda  lahendust, mille valitsus on põlevkivienergeetika kokkutõmbumise puhul leidnud, ja märkis, et Põhjarannik näitab olukorda hullemalt, viidates küsija väitele, et Eesti Energias kaob sel aastal Ida-Virumaal 840 töökohta või et Alutaguse vald ja Narva-Jõesuu linn on sunnitud maksude laekumise vähenemise tõttu kärpima oma eelarvet. Oma vastuses minister aga seda väidet samas ümber ka ei lükanud.  

Katri Raik: Küsin murest Ida-Virumaa pärast. Me oleme rõõmustanud, et energeetikasektori koondamised olid vaid 300 inimest. Aga hiljuti juhtis ajaleht Põhjarannik koostöös Eesti Energiaga kokkupandult tähelepanu sellele, et selle aasta algusest aasta lõpuni jääb Eesti Energias [Ida-Virumaal] vähemaks 840 töökohta. Inimesi on lahkunud ka Soome ja Norrasse ehitajaks tööle. Koos teenindava eraettevõtlusega on töökohtade vähenemine veelgi suurem, hinnanguliselt 1600 kuni 1700. Alutaguse ja Narva-Jõesuu vaatavad juba üle oma eelarvet, kuna arusaadavalt on maksude laekumine kehvem. Millised on konkreetsed ja kiired sammud uute töökohtade loomiseks Ida-Virumaal? 

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas:  Mina peaks tunnistama, et mina oleks ettevaatlik info hankimisel ajalehest Põhjarannik. Tihtipeale näidatakse seal olukorda palju hullemalt, kui see tegelikult on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles