KÜSITLUS Kas pühadetuju tekib ka ilutulestikuta?

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Juba pikemat aega on räägitud sellest, et aastavahetusel võiks ilutulestiku asemel kasutada alternatiivseid lahendusi, kuna paugutamine paneb paljud loomad hirmust värisema.

Foto: Peeter Lilleväli

Jelena Nõmmik:

Pühadetuju ei sõltu ilutulestikust, vaid inimese enda hingeseisundist. Kas ilutulestikke peaks korraldama? Raske vastata − sõltub paljudest teguritest, sh finantsilisest poolest. Kui linnal ei ole raha, et peaväljak korda teha, siis... Parem oleks tulevärgist loobuda ning suunata selle arvelt kokku hoitud raha millegi kasulikuma tegemiseks.

Foto: Peeter Lilleväli

Tatjana Averjanova:

Tekib ikka. Kõige tähtsam on ise endale tuju luua, näiteks leida hea seltskond. Ilutulestikud ehmatavad loomi ning müümagi hakatakse neid liiga vara; lapsed topivad pauguteid prügikastidesse, inimesed ehmuvad, prügi lendab laiali... Selle rahaga võiks parem midagi head teha.

Foto: Peeter Lilleväli

Oksana Matskevitš:

Probleem pole mitte niivõrd ilutulestikes, kuivõrd lume puudumises. Kõik tahavad valgeid jõule ja aastavahetust, praegu aga küll pühademeeleolu ei ole. Ma pole ilutulestike vastu, kuid tõeline pühadetuju tekib vaid siis, kui selleks on olemas kõik vajalik: lumi, tulukesed...

Foto: Peeter Lilleväli

Roman Ivko:

Ilma saluudita ilmselt ei teki. Lund oleks väga vaja − see on kõige tähtsam. Ent ilutulestik peab ikka ka olema − ilma selleta on pidu igav.

Foto: Peeter Lilleväli

Veera Avikainen:

Kui ma viimati aastavahetusel lapsega Iidlas kuuse juures käisin, siis ühest küljest sain ma palju positiivseid emotsioone, teisalt aga ei tundnud end ohutult. Ma pole selle vastu, et linnad eredaid saluute korraldavad, kuid nende korraldamisele tuleb väga läbimõeldult läheneda: teha kõike reeglite järgi, et seejuures kellelegi kahju ei tekitaks. Vaieldamatult loob ilutulestik pidutunde, ent kahjuks paugutavad noored, kus juhtub, ning võivad sellega ümbritsevatele kahju teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles