NÄDALA KUJU − Raine Pajo

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti Energia juhatuses suurenergeetika eest vastutav Virumaa juurtega Raine Pajo on paaril viimasel aastal pidanud juhtima ulatuslikke taganemislahinguid.

Ida-Virumaal asuvatele elektrijaamadele ja õlitehastele on korraga eri suundadest peale tunginud kallinenud saastekvoodid ning Euroopa Liidu kliimapoliitika laiemalt, kütuse hindade odavnemine, viimase poole sajandi soodsaim veetase samal turul konkureerivate hüdrojaamade jaoks ja koroonapandeemiast tingitud üldine energia tarbimise vähenemine. 

Et ellu jääda ja osavalt taganeda, on Pajol tulnud läbi viia oma "armee" karm salenemiskuur. Muu hulgas on see tähendanud ka ligemale tuhande töökoha kadumist, Estonia kaevanduse ühe tiiva ja elektrijaamade osa plokkide letargiasse uinutamist. 

Järgmise kulumiljonite säästmise üritusena saab kaevandustest, elektrijaamadest ja õlitehastest üks 1500 töötajaga hiidfirma. Vägeva uue nimega Enefit Power on jõudnud jooneni, kust väga palju enam taganemisruumi pole. Vastupealetungi saab Pajo kavandada ehk alles siis, kui valmib teine uus moodne kahur ehk Enefit 280 õlitehas, mille ehitus on peagi algamas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles