JUHTKIRI Erakordne sünnipäev

Põhjarannik
Copy
Kui tavapäraselt on Eesti sünnipäeva hommikul päikesetõusu ajaks Valastele lipuheiskamisele  kogunenud sadu inimesi, siis sel aastal soovitatakse kogunemisi vältida.
Kui tavapäraselt on Eesti sünnipäeva hommikul päikesetõusu ajaks Valastele lipuheiskamisele kogunenud sadu inimesi, siis sel aastal soovitatakse kogunemisi vältida. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sellises olukorras nagu tänavu ei ole kolmapäeval 103aastaseks saav Eesti Vabariik oma sünnipäeva varem tähistanud.

On olnud küll nii Nõukogude kui Saksa okupatsiooni aastad, mil Eesti iseseisvumise aastapäev on olnud põlu all, ent vabas Eestis on ikka sel päeval korraldatud paraade ja muid rahvakogunemisi. 

Sel aastal on koroonaviiruse leviku tõttu teisiti, üks põhilisi käitumisjuhiseid on hoopis vastupidine: vältida nii palju kui võimalik igasugust kogunemist. Tänavune Eesti sünnipäev on pigem perekeskne teleri vahendusel toimuv pidu. Ent mida rohkem tuleb meil praegu hoida füüsiliselt üksteisest lahku, seda enam tasub mõtetes hoida kokku.

Tasub tunda üheskoos uhkust, et meie riik on püsinud rohkem kui sajandi ja saanud võrdluses valdava osa teiste maailma riikidega tänu oma inimeste tarkusele ja pingutustele paremini hakkama. 

Arukus ja üksteisega arvestamine on põhilised tegurid, mis peavad aitama jagu saada ka viimase aasta jooksul kogu elu kammitsenud viiruseohust. Sel juhul on võimalik aasta pärast tähistada Eesti 104. sünnipäeva loodetavasti taas sellisel moel, nagu oleme aastakümnete jooksul harjunud ja lugu pidanud.  

Palju õnne Eesti sünnipäeva puhul meile kõigile! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles