NÄDALA KUJU ⟩ Aveli Uustalu

Põhjarannik
Copy
Aveli Uustalu.
Aveli Uustalu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Murdmaasuusatamine on rõvedalt raske ala, kuid olen mõelnud, et see valu ja kannatamine kestab nii lühikest aega, aga kui tuleb hea koht, siis on au ja kuulsus." Niimoodi rääkis Aveli Uustalu aasta tagasi, mil ta sättis värske Eesti meistrina oma esimestele täiskasvanute maailmameistrivõistlustele.

Tippsport kõige tervamas otsas on karm ja halastamatu. Võid aastaid higi valada ja kannatada ning teha edusamme, aga siis võib mõni pisiasi või juhus kogu selle pingutuse nurjata. Nii läks ka Uustalul eelmisel hooajal. Enne hooaja tähtsamaid võistlusi põetud koroona võttis jõu ja keeras hapnikukraanid kinni ning tagajärjeks oli suur pettumus. Eelkõige tema enda jaoks.

Aga Illuka vallast Ohakvere külast pärit neiu ei heitnud meelt ja on tagasilöökidele vaatamata uue aasta alguseks end hooaja parimasse vormi timminud. Pääs olümpiamängudele saab osaks väga vähestele sportlastele.

Hoidkem siis algaval nädalal Aveli Uustalule pöialt, et tema tänavuse hooaja parimad sõidud sünniksid kaugel Hiinamaal Pekingi lähistel 1700 meetri kõrgusel mägedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles