Kogukond tahab Kohtla-Nõmme alevist lahku lüüa ja oma küla luua

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
UUE KÜLA LOOJAD: Margus Nõmmeloo, Aivar Kala ja Kalev Naur Savi tänava otsas. Lisaks hõlmab piirkond Raudtee tänavat ja Raudtee põiku, Liivakivi ja Dolomiidi tänavat. Elanike registri järgi on seal kokku 133 inimest. Üle talve elatakse 63 majapidamisest umbes pooltes.
UUE KÜLA LOOJAD: Margus Nõmmeloo, Aivar Kala ja Kalev Naur Savi tänava otsas. Lisaks hõlmab piirkond Raudtee tänavat ja Raudtee põiku, Liivakivi ja Dolomiidi tänavat. Elanike registri järgi on seal kokku 133 inimest. Üle talve elatakse 63 majapidamisest umbes pooltes. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

63 majapidamisega raudtee ümbruse tänavatest võib saada omaette küla. Sündimata lapsel on juba ka nimi − Kohtla-Uueküla. Küla loomist veab Naissaare külaselts, mille juhatuse liikmed Kalev Naur, Aivar Kala ja Margus Nõmmeloo usuvad, et see tõstab siinse elukeskkonna väärtust.

Kuidas seda kanti on siiani kutsutud?

Aivar Kala: Meie kanti on varem nimetatud Jaamaks − elasime ju endise Kohtla jaama vahetus läheduses. Nõukogude ajal oli see kant osa Kohtla-Järve linnast, nüüd Kohtla-Nõmme alevist. Koolis käisime Kohtla-Nõmmel ja sealne Kohtla kaevandusega seotud rahvas ütles ikka, et meie tuleme Jaamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles