JUHTKIRI Kas Jõhvil on lennukas plaan?

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Tehnoloogiakooli avamine Jõhvis on kahtlemata märgiline sündmus, mille pärast temaga võrreldavad omavalitsused kadedust peaksid tundma. See lisab veidigi uut sära Jõhvi praeguseks tuhmunud kunagisele hiilgusele Virumaa regioonikeskusena.

Lisaks mainekujunduslikule boonusele toob see omavalitsusse peamiselt nooremaid inimesi, kes siinset kaubandust ja teenuseid tarbivad, elamispinda üürivad ja ehk leiab keegi kooli õpilastest endale siin lõpuks töö- ja elukohagi.

Koodikooli rajamine on üle aastate Jõhvis esimene tähelepanuväärne arendusprojekt, kuid siin pole omavalitsusel märkimisväärset rolli − tegu on erakapitali algatusega. Siia kõrvale võib muidugi märkida veel Pargi keskuse kerkimise, kuid seegi on eraettevõtja tegu. Kuigi vald oli algul sellega seotud, kuna projekt nägi esialgu ette ka jäähalli ja ujula rajamist, siis lõpuks ei tulnud viimastest midagi välja.

Jõhvi vald oli enne viimaseid valimisi tollaste valitsejate pantvang. Poliitikute pidevad kemplused võimu pärast, munitsipaalsete töökohtadega häälteostmised ning väiksemad ja suuremad skandaalid ei lasknud Jõhvi arengule keskenduda.

Aasta tagasi võimule tulnud seltskond, kellest suure osa loosungiks oli "Päästame Jõhvi", on nüüd aastakese juba valitsenud. Kuid kahjuks pole eriti midagi kuulda olnud uutest ja lennukatest arenguplaanidest. On loobutud jalgpallihalli ehitamisest (selleks eraldatud riigi raha jagati Pärnu ja Rakvere vahel) ning püüti taas ebaõnnestunult Jõhvit vallast linnaks ümber nimetada. Jõhvi valitsejad, kas teil on ka midagi olulist kavas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles