JUHTKIRI Saadikute solgipang Kohtla-Järve mainele

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve volikogu istung.
Kohtla-Järve volikogu istung. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve volikogu võimuliit, kes kuidagi ei taha ise tunnistada oma olemasolu, tõmbas aastavahetuse eel korraliku solgipange linna mainele pähe, kui valis linnavolikogu revisjonikomisjoni esimeheks Jevgeni Saltõkovi, kes alles mõned aastad tagasi jõustunud kohtuotsuse põhjal jäi süüdi kelmuses ja võltsimises.

See on peaaegu sama jabur ja süüdimatu valik, kui riigikogu oleks määranud riigikontrolöriks korruptsioonikuritegudes süüdi mõistetud Narva endise poliitiku Aleksei Voronovi või Kohtla-Järve endise linnapea Jevgeni Solovjovi.

Nüüd selgus, et revisjonikomisjoni esimehe kohalt tagandas volikogu mõned kuud tagasi korruptsiooni kuritegudes kahtlustatava Janek Pahka selleks, et määrata tema asemele kelmuses ja võltsimistes süüdi mõistetud Saltõkov. Kas see ongi nüüd see uus poliitiline kultuur, mida praegune võimuliit on lubanud?

Revisjonikomisjon on kohaliku omavalitsuse kõige olulisem kontrollorgan ja iseenesestmõistetavalt peab selle esimees olema laitmatu mainega ja nagu prillikivi puhta minevikuga.

Kurioosumina kõlab seejuures ka volikogu liikme Mare Roosilehe selgitus, et Saltõkov oli parim valik ja ta hääletas südametunnistuse järgi. Hea poliitiline tava on, et revisjonikomisjoni esimehe koht antakse opositsiooni saadikule.

Tegelikult on selline valik järjekordne ränk hoop linna mainele, mille pärast saadikud sõnades väga muretsevad. See kipub murendama ka muudatuste ootust. Ainus võimalus suurema kahju ärahoidmiseks on tunnistada seda tööõnnetust ja kiiresti uus revisjonikomisjoni esimees valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles