JUHTKIRI Tõmblemise maks Kohtla-Järve volikogu saadikutele

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve volikogu istung.
Kohtla-Järve volikogu istung. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Usinalt uusi makse välja nuputav uus võimuliit võiks kehtestada tõmblemise maksu nendele kohalike volikogude saadikutele, kes ei suuda kuidagi keskenduda kohaliku linna või valla juhtimisele, vaid mängivad võimuruletti, püüdes iga lühikese aja tagant võimupööret korraldada.

Mõned aastad tagasi vajanuksid sellist maksustamist Jõhvi volikogu saadikud, kes võimupöörete vurrist mängusõltlasteks said, nüüd on sama tõbi tabanud Kohtla-Järve saadikuid.

Esmalt ei suutnud volikogu mitme kuu jooksul linnavalitsust ametisse kinnitada. Linnaeelarve võeti vastu viimasel hetkel laialisaatmise hirmus. Uus linnavalitsus polnud veel kahte kuudki ametis olnud, kui Keskerakond hakkas juba sepitsema selle tagandamist.

Kui see peaks õnnestuma, siis kulub taas mitmeid kuid, kuni Narva-lõhnaline linnavalitsus suudab siinseid olusid tundma õppida. Siis tuleb pikk suvepuhkuste aeg. Sügisel on üsna tõenäoliselt jälle üks hulk saadikuid meelt muutnud ja hakkab uut võimupööret hauduma...

Kui need 25 volikogu liiget esmajoones Kohtla-Järve linna huvidest lähtuksid, aga mitte sellest, kuidas nende partei lipp lehvib, siis ei oleks neil sugugi mõistlik hakata kangutama linnavalitsust, kes on alles kaks kuud ametis olnud.

Saadikud võiksid teha ühise kokkuleppe, et nad annavad vähemalt ühe aasta praegusele linnavalitsusele end tõestada. Virve Linder on lühikese aja jooksul teinud Kohtla-Järve heas mõttes tuntumaks. Otseseid etteheiteid pole seni esitanud talle ka tema tagandamise ihujad. Pragmaatiliselt võiks Keskerakond mõelda ka sellele, et linnavalitsusse trügimisega ei kaasne praegu poliitilisi dividende, sest Kohtla-Järvel on vaja teha hulganisti ebapopulaarseid otsuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles