ÜKS KÜSIMUS Kas Kohtla-Järve kavatseb taastada spordikooli?

Põhjarannik
Copy
Sergei Lopin.
Sergei Lopin. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve volikogu noorsoo- ja spordikomisjon pidas viimase istungi Viljandis, et tutvuda sealse spordikooli tegevusega, kaalumaks, kas Kohtla-Järvel oleks mõttekas taastada spordikool, mis rohkem kui 20 aastat tagasi kaotati ja kogu sporditegevus läks üle spordiklubide süsteemile.

Kohtla-Järve noorsoo- ja spordikomisjoni esimees SERGEI LOPIN:

Sel ega ilmselt ka järgmisel aastal spordikooli taastada pole võimalik. See nõuaks linna poolt lisakulutusi suurusjärgus 500 000−600 000 eurot aastas. Sellist raha ei ole kusagilt võtta.

Kuid püüame esmalt selgust saada, mida spordikooli taastamine annab ja kuidas linna spordiinimesed sellesse suhtuvad. Praegu on selles osas erinevaid seisukohti. Ühelt poolt saavad treenerid spordikoolis suurema kindlustunde, kuid siis tulevad ka rangemad tegevusraamid. Praegu hindab osa spordiklubisid pigem seda vabadust, mida klubisüsteem võimaldab.

Osas omavalitsustes on ka hübriidsüsteem, kus tegutsevad nii spordikool kui ka klubid. Kuid ega süsteem iseenesest rahapuudust ei vähenda. Tuleb otsida, mis oleks Kohtla-Järvele kõige optimaalsem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles