TOP 5 Mahtautod suviste seikluste poole reisimiseks

Copy
Foto: Erakogu

Meil kõigil on rõõm oodata kauaoodatud kevadet, sest soojad ilmad tähendavad, et suvi on kohe-kohe käes. See omakorda on selge märk sellest, et meid ootavad ees seiklused: festivalid, pühad ja – mis kõige tähtsam – lühemad ja pikemad reisid, milleks mahtautod sobivad suurepäraselt.

Tutvume ekspertide soovituste järgi viie mahtautode mudeliga, mis võivad olla head abilised igapäevaelus, kui teil on suur pere, või suurepärane valik siis, kui soovite rentida autot reisideks mööda Lätit, Baltikumi või Euroopat.

Peugeot 5008

Üks uusimatest seitsmekohalistest crossover-itest. Mudeli tabavaim iseloomujoon on ruumikus ja julge disain. Vaatamata sellele, et see auto on suur ja lai, suutis see säilitada mitte ainult kaasaegse välimuse, vaid ka sportliku vaimu.

Tippklassi funktsioonide ja i-Cockpit juhiistmega Peugeot 5008 sobib suurepäraselt mitte ainult pikkadeks, vaid ka ülipikkadeks reisideks – see tähendab, et see on ideaalne valik Euroopa reisideks.

Peugeot 5008 on oma massiivsuse ja ruumikusega ning samal ajal optimeeritud kaaluga väga krapsakas ja kergesti manööverdatav. Juhtimist saab eriti nautida pikkadel distantsidel. Samuti on hindamatu boonus rikkalike abisüsteemide pakkumine, näiteks uusima põlvkonna automaatne hädapidurdus või täiustatud liiklusmärkide tuvastussüsteem.

Citroën Berlingo

Sellest autost saab üks parimaid valikuid loodusretkele minnes - nii laias pereringis kui ka sõprade seltsis. Selle mudeli peamine eelis on selle mahutavus, üle 400 liitri, mis tähendab, et suvisel avastusretkel on ruumi jalgrattale, talvel aga mäespordivarustusele.

Auto sisemus on kujundatud selliselt, et kõik reisijad tunneksid optimaalset sõidumugavust. Erilist tähelepanu pöörati vaatele ja maksimaalsele valgushulgale – seda tänu panoraamkatusele ja 360-kraadsele klaaspinnale.

18 juhiabisüsteemiga varustatud Citroën Berlingo juhtimine on tõeliselt lihtne ja harmooniline. See mudel on saadaval ka elektrilaadimisega versioonina, mis võimaldab saavutada veelgi tõhusama ressursikasutuse.

Škoda Kamiq

See auto on veidi väiksem (ja sõbralikuma hinnaga), kuid sama praktiline, kergesti juhitav ja piisavalt ruumikas, et sellega rännakule siiruda. Škoda Kamiq-i loomisel pöörati erilist tähelepanu ohutusele - üheksa turvapatja - ja vaatele. Nii et suurepärane reis on garanteeritud!

Selles mudelis õnnestus saavutada hea tasakaal elastsuse ja pehmuse vahel konarlikul teel ning stabiilne juhitavus järskudel pööretel. Škoda Kamiq-i üks parimaid disainielemente on suured esituled, mis täiendavad kõiki kolme pakkumises saadaolevat mudelivarianti - Active, Ambition ja Elegance.

Hyundai Tucson

Nutikas tehnoloogia ja heitgaaside vähendamine on selle mudeli prioriteedid, kaotamata seejuures crossover-ile iseloomulikku ruumikust ja võimsust. Selle auto üks tõeliselt silmapaistev eelis on madal kütusekulu ja kõrge reiting Euroopa uute autode ohutusprogrammis.

Rääkides ohutusest, mis on prioriteet, on oluline märkida selliseid abisüsteeme nagu pimeala monitor, mis paneeli ekraanikaameral näitab suunatulede abil vaadet paremalt ja vasakult, samuti seitsmest turvapadjast koosnev süsteem, mis kaitseb reisijaid kokkupõrke korral.

Suvises palavuses sõites on eriti mugav Multi-Air Mode tehnoloogia, mis täidab üheaegselt nii õhu konditsioneeri kui kütte funktsioone, pakkudes autos meeldivamat õhuvahetust.

Kia Sportage

Viimane, kuid mitte vähem asjakohane auto suvisteks seiklusteks on ekspertide sõnul see silmipimestav futuristliku välimusega premium-klassi auto. Silmatorkav välimus, tehnoloogilised üllatused ja kütusesäästlikud hübriidmootorid hoiavad seda mudelit tugeva konkurendina, muutes selle silmapaistvaks oma mattmustade ratastega.

Selles autos on leitud ka tasakaal avara pakiruumi ja reisijate maksimaalse mugavuse vahel. Kuigi neljasilindriline mootor võib mõnele tunduda liiga nõrk, on selle autoga sõit väga sujuv ja harmooniline, mistõttu on see mudel eriti sobiv pikemateks sõitudeks. Autode jätkusuutliku arengu uuringutes on see mudel edetabeli tipus, ka pikemas perspektiivis on probleeme vähem.

Suvi pole enam kaugel. Planeerige oma reisid, valige õige auto ja minge nautima elu koos lähedastega!

Copy
Tagasi üles