Ida-Virumaa apteekides saab suvel mugavalt perearsti külastamata retsepte pikendada

Copy
Benu apteegid pakuvad suve lõpuni soodushinnaga retseptiravimi pikendamise teenust, mis tähendab patsientidele võimalust saada ravimid mugavalt kätte 15 minuti jooksul.
Benu apteegid pakuvad suve lõpuni soodushinnaga retseptiravimi pikendamise teenust, mis tähendab patsientidele võimalust saada ravimid mugavalt kätte 15 minuti jooksul. Foto: Erakogu

Benu apteegid pakuvad suve lõpuni soodushinnaga retseptiravimi pikendamise teenust, mis tähendab patsientidele võimalust saada ravimid mugavalt kätte 15 minuti jooksul. Teenus on kasutusel Benu apteekides üle Eesti, samamoodi 13s Ida-Virumaa Benu apteegis ja kojutellimisega veebiapteegis.

Suvisel ajal, mil inimesed on pidevas liikumises ja ka perearstid puhkavad, muutub kiirelt ebameeldivaks olukord, kus retseptiravim on jäänud pikendamata. Benu apteekide frantsiisijuhi Rainer Kaseväli sõnul on apteegis retseptide pikendamise teenuse eesmärk hõlbustada patsientide elu ja vähendada perearstide töökoormust. "Meie eesmärk on pakkuda kiiret ja paindlikku retsepti pikendamise teenust, mis muudab patsientide elu lihtsamaks, eriti suvel. See lahendus vähendab ka perearstide töökoormust ning tagab, et inimesed saavad vajaliku ravimi kätte kiiresti ja mugavalt," kirjeldas Kaseväli.

Teenus on suvekuudel kuni 31. augustini soodushinnaga: Benu apteekides on hetkel retseptide pikendamine hinnaga 4 eurot (tavahind 9 eurot).

Retseptiravimite kättesaadavus on tagatud iga päev, ka riiklikel pühadel. "See on sobiv lahendus inimestele, kes vajavad regulaarselt ravimeid, kuid kellel ei ole keerulisi haigusi. Näiteks pikendatakse kõige sagedamini rasestumisvastaste vahendite, allergia-, astma-, diabeedi- ja vererõhuravimite retsepte," selgitas Kaseväli.

Teenus on suvekuudel kuni 31. augustini soodushinnaga: Benu apteekides on hetkel retseptide pikendamine hinnaga 4 eurot (tavahind 9 eurot).
Teenus on suvekuudel kuni 31. augustini soodushinnaga: Benu apteekides on hetkel retseptide pikendamine hinnaga 4 eurot (tavahind 9 eurot). Foto: Erakogu

Teenus on kasutusel järgmistes Ida-Virumaa Benu apteekides:

Narvas Maksimarketi Apteegis (Tallinna mnt 30b), Megamarketi Apteegis (Rakvere mnt 71), Lahkuse Apteegis (Kangelaste prospekt 5-62), Tähesaba Benu Apteegis (Soldina 20) ja Kerese Apteegis (Kerese 3).

Kohtla-Järvel  on teenusega kaetud Allee Apteek (Põhja allee 4), Järve Tervisemaja Apteek (Ravi 10d) ja Kohtla-Järve Apteek (Järveküla tee 68).

Jõhvis pakub retseptide pikendamist Grossi Keskuse Apteek (Tartu mnt 15a) ja Tsentraali Benu Apteek (Keskväljak 4).

Narva-Jõesuu linnas pakub teenust Narva-Jõesuu Coopi Apteek (J. Poska 26) ning

Sillamäel Maksimarketi Apteek (Viru pst 5) ja Viru Puiestee Apteek (Viru pst 22b).

Apteekides saab retsepte pikendada tagasiside terminalide kaudu, mis paiknevad leti juures. Terminali avakuval on nupp "Retsepti pikendamine", millele vajutades ilmub ekraanile QR-kood. Skannides koodi oma nutiseadmega, jõuab kasutaja veebirakenduse MinuDoc maandumislehele ja saab jätkata retsepti pikendamisega oma nutiseadmes.

Veebiapteegis tuleb retsepti pikendamiseks esmalt identifitseerida end Benu retseptikeskkonnas ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-IDga ning valida varem välja kirjutatud retsept, mida soovitakse pikendada. Seejärel suunatakse klient MinuDoci veebilehele, kus tuleb vastata mõnele ravimi tarvitamisega seotud küsimusele. Veebiapteegis saab kodust väljumata retsepti mugavalt suve lõpuni 4 euro eest pikendada (tavahind 9 eurot).

Retsepti pikendamise otsuse teevad MinuDoci üld- ja perearstid 15 minuti jooksul pärast patsiendi digiloo ning varem välja kirjutatud retseptidega tutvumist. Seejärel antakse kliendile SMSi ja e-kirja teel otsusest teada ning klient saab soovi korral ravimi tellida kas lähimasse apteeki, pakiautomaati või kulleriga soovitud aadressile.

Teenuse kasutamisel tuleb arvestada mõningate piirangutega. "Pikendada saab vaid eelmise 12 kuu jooksul välja kirjutatud retsepte. MinuDoci kaudu ei saa pikendada psühhotroopse või psühhoaktiivse toimeainega retsepte, antibiootikume ega spetsiifilisi ravimeid," lisas Benu apteekide frantsiisijuht.

Vaata lisainfot: www.benu.ee

Tagasi üles