NÄDALA KUJU ⟩ Aleksei Jevgrafov

Põhjarannik
Copy
Aleksei Jevgrafov.
Aleksei Jevgrafov. Foto: Ilja Smirnov

Valitsus on juba mitu kuud pärast valimisi pusinud Ida-Virumaa esindaja rolli kallal. Koalitsioonilepingusse sai selline tegelane sisse kirjutatud, aga mida see esindaja tegema peaks hakkama ja missugused on tema volitused, pole siiani ministritele endilegi klaar. Rääkimata juba persoonist, kes sellesse ametisse sobiks − seegi pole tähtsuselt viimaste seas.

Sellel nädalal ütles riigihalduse minister Madis Kallas Ida-Virumaa keskerakondlasest saadiku, Narva ekslinnapea Aleksei Jevgrafovi sellekohasele küsimusele vastates, et see ametikoht tuleb alles sisustada, "et ta oleks just selline, mida tegelikult kohalik kogukond ootab".

Jevgrafov aga esitas ise ministrile ka spikri: "Esindaja peab omama vähemalt asekantsleri positsiooni, mis võimaldab tal teiste ministeeriumidega läbi rääkida ja esindada riigi tasemel. Eriesindaja oskab leida lahendusi maakonnas esinevatele probleemidele, nagu tööpuudus, ettevõtluse arendamine, haridus- ja tervishoiusüsteemide tugevdamine, infrastruktuuri arendamine ja maakonna planeerimistegevuse edaspidine korraldus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles