NÄDALA KUJU Teet Kuusmik

Põhjarannik
Copy
Teet Kuusmik.
Teet Kuusmik. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru investeeringute agentuuri juht Teet Kuusmik on ligemale 15 aastat näinud kurja vaeva sellega, et Ida-Virumaal sünniks uusi ettevõtteid ja töökohti. Selleks on nii Narvas, Jõhvis kui Kohtla-Järvel valminud tööstuspark, mis pole küll veel pilgeni täis, kuid kus tegutseb siiski hulk ettevõtteid, kus saab tööd ligikaudu tuhat inimest.

Õiglase ülemineku fondi toetuse põhjal võib eeldada, et lähiaastatel kerkib tööstusparkidesse veel kümneid tehaseid või muid ettevõtteid. Seejuures on aga ilmnenud, et ettevõtluse arendamisel on üks spetsiifiline Ida-Viru käsipidur peal. See on nüüdisaegsete korterite puudus. Nüüdisaegsed ettevõtted vajavad unikaalsete oskustega tippspetsialiste, kes lisaks heale palgale on nõudlikud ka elamispinna suhtes.

Kohtla-Järvel ja Narvas pole viimaste aastakümnete jooksul ehitatud ühtegi uut kortermaja. Jõhvis sai viimane valmis oma 15 aastat tagasi. Selles olukorras ei jäänud Kuusmikul muud üle kui hakata ise kortermajade rajamist vedama ning tõmmata sellesse ettevõtmisesse kaasa ka Jõhvi ja Kohtla-Järve linnavõimud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles