NÄDALA KUJU Jaan Toots

Põhjarannik
Copy
Jaan Toots.
Jaan Toots. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Tartu, kes napsas teatavasti Narva eest ära Euroopa kultuuripealinna tiitli, on jätkamas "humanitaarabi" korras Narvale linnapeateenuse osutamist. Tartu juured on mitmel eelneval Narva linnapeal, näiteks Tarmo Tammistel ja Katri Raigil. Ja sel nädalal tuli Emajõe linnast piirilinna raadi juhatama Jaan Toots.

66aastane Toots on värvika minevikuga ning tõmmanud Eesti avalikkuse tähelepanu erinevates rollides. Ta juhtis pöördeliste 1990. aastate alguses Eesti eriteenistust, kindlustades muu hulgas ka tolle aja Eesti riigijuhtide julgeolekut. Ta on õppinud USAs FBI akadeemias seeriamõrvade uurimist. Ta on olnud ka mitmete suurfirmade nagu Tallink ja Tallinna Sadam juhtkonnas. Aga selle kõrval oma eraeluliste keerdkäikudega ka seltskonnaajakirjanduse kaanepoiss.

Tema katsed poliitikas edu saavutada polnud kuni tänavu sügiseni eriti hästi õnnestunud. Ta oli Rahvaliidu peaministrikandidaat ja Ida-Virumaa esinumber ajal, mil sellest erakonnast energia välja jooksis. 2019. aastal liitus ta Keskerakonnaga. Tartus tõi see kaasa parteisisesed tülid. Nüüd on ta osutunud aga Keskerakonna uue juhi Mihhail Kõlvarti üheks lähemaks usaldusaluseks ning asunud missioonile taastada Narvas erakonna au, uhkus ja häältesaak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles