Jõhvi valla päevad toimuvad suuremalt kui kunagi varem

Copy
9. juunil Jõhvi pargis toimuva kogukonnapäeva lõpetab Ott Leplandi bändi kontsert.
9. juunil Jõhvi pargis toimuva kogukonnapäeva lõpetab Ott Leplandi bändi kontsert. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Esimest korda toimuvad Jõhvi valla pidustused mitmepäevastena: 1.-9. juunini. Sellel on oma loomulik asjade käik, sest sellesse ajavahemikku jääb mitmeid tähtpäevi, mida Jõhvi vald tavapäraselt tähistab. Siia mahub kultuurilisi ja sportlikke ettevõtmisi ning tähelepanu keskmes on Jõhvi valla elukeskkonna heaolu.

Meeldivaid elamusi pakuvad muusikalised, kunstilised, heategevuslikud ning kõikvõimalikud muud ettevõtmised. Linna eri paigus on kohtumised mitmetes formaatides erinevate kogukondadega. Kõik on oodatud kaasa mõtlema ja rääkima Jõhvi valla elukeskkonda käsitlevates aruteludes, mida vallapäevade raames korraldavad valla hallatavad asutused ja Jõhvi gümnaasium. Täpsemalt saab paneeldiskussioonide ja osaluskohvikute teemadega tutvuda siin:

https://www.huvikeskus.info/paneeldiskussioonid-ja-osaluskohvikud/

1. juunil toimuv lastekaitsepäev "Summer Start" pühendub huvitegevusele ja -haridusele, esinevad oma valla lapsed ja külalised naabervaldadest. 1. juunil kell 12 avab Jõhvi päästekomando oma hoovi väravad ning ootab kõiki politsei, pääste ja häirekeskuse avatud uste päevale. 3. juunil kell 20 on kõik oodatud ansambli Naised Köögis kontserdile Tammiku hiies. Organiseeritud on tasuta buss, mis stardib kell 19.30 Jõhvi vallavalitsuse eest ja peatub kell 19.40 ka Tammiku rahvamaja juures.

8. juunil toob "LoomeÖÖ" kokku kunstnikud, disainerid ja loomeinimesed Jõhvi vaksalis, avatud on kunstiturg ja lavale astub Púr Múdd. Samal päeval saab külastada ka Jõhvi kunstikooli õpilaste näitust Jõhvi vaksali hoones. 4. juunil saab Heino Lipu staadionil Eesti lipu aastapäeva puhul liikumisaktsioonina läbida ühiselt 140 km. Kahe Viru maakonna rahvatantsijad loovad 8. juunil tantsumustreid Heino Lipu staadionil Virumaa tantsupeol "Ei ole üksi ükski maa".

9. juunil toimub Jõhvi pargis kogukonnapäev "Meie siin". Jõhvi vallas on mitmeid erinevaid kogukondi, kes toimetavad heast tahtest ise luua ja panustada oma elukoha arengusse. Sel päeval on läbi loovate ja põnevate tegevuste ning õpitubade võimalik tutvuda erinevate Jõhvi kogukondade ja organisatsioonidega. Päeva aitab meeleolukamaks luua Vaba Lava, kus astuvad üles avalikkusele tuttavad, aga ka tundmatumad loomeinimesed. Kell 14.30 toimub paneeldiskussioon #elanikkonna #kaitse #tahe. Päeva lõpetab kell 16 algav Ott Leplandi bändi kontsert.

Kõikidele kohtumistele annavad vunki juurde külalised ja esinejad: Reet Linna, Naised Köögis, Púr Múdd, Giraffe Royal Theatre ja Ott Leplandi bänd. Jõhvi valla päevadel on oma eriline koht ka heategevusel: Jõhvi muuseumi seltsi ja Jõhvi bigbändi eestvedamisel toimub Jõhvi Mihkli kirikus 6. juunil E. Bornhöhe skulptuuri valmimise toetuseks kontsert-lavastus "Raju reliikvia". Jõhvi keskraamatukogu aga viib 9. juunil ajaloorännakule Jõhvi linna ja 2. juunil Mihkli kiriku torni.

Täpsemalt saab kavaga tutvuda Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse koduleheküljel https://www.huvikeskus.info/vallapaevad/

Tagasi üles