Orhideepulmapaar Gale ja Aleksei Popov on lahutamatud nii argielus kui tantsuplatsil

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Gale ja Aleksei Popov astusid Tammiku rahvamaja saali Mendelssohni "Pulmamarsi" saatel, mis pidi meelde tuletama viiekümne viie aasta taguseid kauneid hetki.
Gale ja Aleksei Popov astusid Tammiku rahvamaja saali Mendelssohni "Pulmamarsi" saatel, mis pidi meelde tuletama viiekümne viie aasta taguseid kauneid hetki. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Gale ja Aleksei Popov käivad koos nagu sukk ja saabas − nii kirjeldavad Jõhvis tuntud lahutamatut paari inimesed, kes neid teavad. "Tõepoolest, kui vahel harva üksi linna peal käin, küsitakse kohe: "Kus on sinu podruška?" muheleb Aleksei.

"Enamasti oleme ikka koos: jalutamas, poes, Lohusuus, kus on meie maakodu," loetleb Aleksei. Abikaasad jagavad ka hobisid: mõlemale meeldib metsas jalutada ja seeni korjata, aias nokitseda ning tantsida. Kuldpulmaliste vastuvõtulgi olid Popovid esimene paar, kes tantsuplatsil jalga keerutas.

55. abieluaasta verstapostini jõudnud paar kohtus samuti tantsupeol − Sompas. "Aleksei oli just tulnud armeest. Mina õppisin Leningradi kultuuriinstituudi teisel kursusel ja sõitsin koolivaheajaks koju. Nii me tutvusime," räägib Sompa külas kasvanud Gale.

Tagasi üles