Kõik, mida vajad suviseks matkaks!

Kaup24
Copy
Foto: pixabay.com

Suvised soojad ilmad, kaunid metsad ja aasad ning pikad valged õhtud lausa kutsuvad nelja seina vahelt välja looduse rüppe. Küll aga võib kerkida küsimus, et mida siis ühele matkale kaasa võtta?

Korralik seljakott on kõige alus!

Õige seljakott peab olema mugav, vastupidav ja piisavalt mahukas, et saaksid endaga kaasa võtta kõik, mis meeldiva matkakogemuse kindlustamiseks vajalik. Kaup24 ja Hansapost e-poodidest leiad laia valiku erinevaid seljakotte, mis sobivad igale maitsele ja vajadusele.

Tõsiste matkahuntide õige seljakott on ergonoomiline ning erinevate taskute ja sektsioonidega. Suurema mahutavusega seljakotil võiks olla ka puusavöö ja rinnavöö, mida kasutades saab vähendada survet õlgadele. Satud matkarajale harva ning siis ka pigem lühematele ja kergematele radadele? Ehk polegi vaja soetada eraldi matkaseljakotti, vaid piisab vabaaja stiilis seljakotist või lausa seljakott-käekotist, mida saad kasutada ka linna vahel liikudes või randa minnes.

Käid eri pikkusega ja raskusega matkadel, kus mõnikord on vaja kaasa võtta ka magamistarbed aga teinekord piisab veepudelist ja varujakist? Siis sobib reguleeritava mahutavusega seljakott. Muidugi peaksid ka seljakoti rihmad olema reguleeritavad, et tagada parim istuvus. Boonuspunktid sellegi eest, kui seljakott tuleb taskuga veepudeli jaoks, selle seljaosa on hingavast materjalist ja koti juurde kuulub ka vihmakate.

Tasuta kiire tarne aitab sind matkarajale!

Mõtled, et mida teha väiksemate matkasellidega ning kas nende seljakott võiks ühtlasi olla koolikott? Nii ja naa. Hea koolikott on ergonoomiline, suure mahutavusega ja kerge. Matka jaoks oleks väiksem seljakott aga ehk mugavam lahendus, sest see lubab lapsel matkarajal joosta, kividel hüpata ja puude otsas turnida. Ka võib matka käigus juhtuda, et kott määrdub, mistõttu on eraldi matkaseljakott jällegi parem valik. Kuna laps ei pea matkal sedavõrd rasket koormat kandma, kui on kooliõpikud, on see hea võimalus valida armsa disainiga seljakott, mis sobib just kergema koorma kandmiseks.

Icepeak ja Columbia on mõlemad väga tuntud kvaliteetsed brändid, mille toodete seast leiab laia valiku erinevaid seljakotte. Olles Kaup24 poest sobiva koti välja valinud, jõuab see sinuni üllatavalt kiiresti ja tasuta. Tallinnas tuleb tellitu pakiautomaatidesse või postkontoritesse ühe tööpäeva jooksul, mujal Eestis kahe tööpäeva jooksul. Ehk et esmaspäeval tuleb mõte matkama minna, teisipäeval teed Kaup24 tellimuse ja nädalavahetuseks on kõik vajalik juba kohal ja pakitud!

Midagi hamba alla ja midagi hädaolukorraks

Nüüd kui korralik seljakott olemas, on tarvis see vajalike asjadega täita. Matkale minnes kehtib kindlasti põhimõte: nii palju kui vajalik, nii vähe kui võimalik. Ei ole mõtet oma selga üle koormata ja võtta kaasa hunnikute kaupa asju, mida päriselt tarvis ei lähe. Samas on väga halb, kui mõni tarvilik asi kogemata maha ununeb. Näiteks pole kvaliteetse magamiskoti vaja pead murda, kui piirdud päevase matkaga. Ööbimisega matkal on see aga hädavajalik.

Kindlasti peaks matkale minnes kotti pakkima veepudeli. Samamoodi võiks kotis leida nurga snäkkidele. Kõige kiirem ja lihtsam on võtta kaasa pähkleid, rosinaid või miks mitte ka küpsiseid. Pikemate matkade jaoks võid teha endale paar võileiba ning ööbimisega ettevõtmistel mõelda külmkuivatatud või dehüdreeritud toidu peale.

Veendu ka selles, et kotis on koht esmaabikomplektile. Vigastused ei hüüa tulles, eriti, kui aktiivselt ringi liikuda. Plaastrid, haavapuhastusvahendid, sidemed ning valuvaigistid aitavad esmased probleemid ületada ning matkaga jätkata. Esmaabikoti kõrvale võiks ära mahtuda ka päikesekaitsetooted ning sääsetõrjevahend, sest nii üks kui teine on suvisel ajal matkaja lahutamatuteks kaaslasteks.

Copy
Tagasi üles