Koolinoored võtavad üksteiselt mõõtu uues võistlussarjas Ida-Virumaa kuldlliiga

Copy
Tänavu maikuus oli Ida-Virumaa noortel võimalik Jõhvi staadionil osaleda ühistrennis koos Eesti kergejõustikukuulsuste Ksenia Balta ja Gerd Kanteriga. Nüüd seisab noortel ees võimalus panna oma võimed ja oskused proovile Ida-Virumaa kuldliiga sarjas, mis stardib sel neljapäeval kell 14.45 samuti Jõhvis.
Tänavu maikuus oli Ida-Virumaa noortel võimalik Jõhvi staadionil osaleda ühistrennis koos Eesti kergejõustikukuulsuste Ksenia Balta ja Gerd Kanteriga. Nüüd seisab noortel ees võimalus panna oma võimed ja oskused proovile Ida-Virumaa kuldliiga sarjas, mis stardib sel neljapäeval kell 14.45 samuti Jõhvis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Septmbris peetakse kergejõustiku uus võistlussarja  Ida-Virumaa kuldliiga  esimesed kolm etappi, mille käigus selgub, millised koolid on kõige tublimad kergejõustikus.

Ida-Virumaa kuldliiga võistlussari koosneb kuuest etapist, millest esimesed kolm toimuvad tänavu septembris ja ülejäänud kolm järgmise aasta kevadel. Igal etapil on kavas üks erinev teatejooks ja lisaks kaks individuaalala, mis erinevad sõltuvalt vanusegrupist. Arvestust peetakse neljas vanuserühmas: kuni 5. klassi, 6.-7. klassi, 8.-9. klassi ja 10.-12. klassi õpilaste seas.

Ida-Virumaa kuldliiga etapid 2024. aasta sügisel

12. septembril kell 14.45 Jõhvis Heino Lipu staadionil.

19. septembril kell 15 Kiviõli staadionil.

26. septembril kell 15 Sillamäe staadionil.

Lisainfo: kuldliiga.ee

Sarja avaetapil, mis algab Jõhvis Heino Lipu staadionil neljapäeval kell 14.45.

Järgmised etapid toimuvad 19. septembril Kiviõli ja 26. septembril Sillamäe staadionil.

Võistluse peakorraldaja MTÜ Kuldliiga eestvedaja Mati Lilliallik, kes pälvis mullu siinse spordielu rikastamise eest ka Ida-Virumaa kultuuripärli tiitli, ütles, et soovib selle uue võistlussarjaga innustada Ida-Virumaa noori rohkem ja tõsisemalt kergejõustikuga tegelema. "Ida-Virumaalt on tulnud mitmeid väga häid kergejõustiklasi, kes on jõudnud ka Eesti koondisesse. Kuid arvestades maakonna suurust ja koolide arvu ning viimastel aastatel valminud või korda tehtud staadione, võiks kergejõustiku kandepind tunduvalt suurem olla. Loodan siiralt, et selline võistlussari aitab suurendada huvi kergejõustikualade vastu. Lisaks on sellisel võistlusel hea tugevdada ka koolivaimu, kui heideldakse kooli nimel ja toetatakse tribüünidel oma kaasõpilasi."

Mati Lilliallik kutsub igale etapile ka mõne tuntud kergejõustiklase, kellelt noored saavad nõuandeid ja autogramme küsida. Jõhvi etapil osales näiteks Eesti rekordimees 100 meetri jooksus Karl-Erik Nazarov, kes püstitas seni kehtiva rekordi mullu just nimelt Jõhvi staadionil. Esimesel Jõhvi etapil oli osalejaid ligikaudu 400. 

Ida-Virumaa kuldliiga võistlussarja korraldamist toetab õiglase ülemineku fond. Mati Lilliallik toob sõnademänguna välja huvitava kokkulangevuse, et ta sai teate, et kuldliiga projekt saab õiglase ülemineku fondist toetust, enam-vähem samal ajal, kui Eesti tubli kümnevõistleja Janek Õiglane ületas Pariisi olümpial teivashüppes kõrguse 5.30, mis oli tema võimas isiklik rekord.

Tagasi üles