Kallis kolimine

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi kevadel tundus, et idee tuua sisekaitseakadeemia Ida-Virumaale on surnult sündinud projekt (mis sest, et koalitsioonileppes nähti ette selle võimaluse kaalumist), paistab, et valitsus on otsustanud selle teemaga siiski lõpuni minna.

Sõelale on jäänud kaks varianti: kas uusarendus Vaivara vallas või ajaloolised Kreenholmi hooned Narvas. Mõlemad nõuavad aga korralikku investeeringut. Kulutusi tõstab ka see, et suur osa õppejõududest elab Tallinnas ning neile tuleb tagada transport, aga osaliselt ka elamispind Narvas või selle lähistel. Pealegi ei pruugi kõik lektorid üldse nõustuda Ida-Virumaal loenguid andmas käima, sest enamik neist pole akadeemias põhikohaga, vaid töötavad teistes kõrgkoolides.

Tõhusaid argumente siseakadeemia toomiseks Ida-Virumaale on vähe peale selle, et piirkonnas suurendatakse sellega riigi kohalolekut. Kuigi seda kohaloleku suurendamise vajaduse juttu on räägitud juba 20 aastat ja tänapäeval kõlab see juba üsna õõnsalt.

Paistab siiski nii, et valitsuskoalitsioon on otsustanud selle teema enda jaoks sulgeda võimalikult vähepiinlikul moel. Ehk siis: asja analüüsitakse, kuni lõpuks tõdeb valitsus, et kuna kolimine pole otstarbekas, siis seda ei toimu.

Kui nii läheb, siis on sisekaitseakadeemia kolimise teema heaks näiteks selle kohta, kuidas poliitikute läbimõtlematu lubaduse tõttu kulutati tühja eri asutuste ja ametkondade tööaega ning riigi raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles