Jalgpall läheb korda

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Söandame ennustada, et laupäeval alanud jalgpallihooajal pälvib see maailma kõige populaarsem spordiala ka Ida-Virumaal suuremat tähelepanu kui eelnevatel aastatel.

Eeldused selleks on olemas. Eesti klubijalgpalli eliitseltskonnas heitlevad  meistritiitli pärast kümne klubi seas ka kaks Ida-Virumaa meeskonda. Nii Sillamäe Kalevi kui Narva Transi koosseisus on toimunud põhjalikud uuenduskuurid. Sillamäe klubiga on liitunud Eesti koondislased Vjatšeslav Zahovaiko ja Martin Vunk, kes mõlemad on aastaid mänginud ka mitmetes välisklubides. Peale nende on Eesti klubidega liitunud mitmeid teisi Eesti koondislasi, mis  peaks tõstma Eesti meistrivõistluste taset ja pakkuma rohkem haaravaid mänge.

Paljudes maades on jalgpalliklubid olnud tugevaks kohaliku identiteedi sümboliks. Seejuures pole isegi tähtis, kas tegu on maailmakuulsate klubidega, kes mängivad hiigelsuurtel staadionidel, või mõne väikelinna või küla mansaga, kes sihib võite oma riigi kolmandas või neljandas liigas. Kui oma klubil on kodumäng, siis tuleb teda staadionile toetama suur osa kohalikest elanikest. Jalgpallklubi aitab hoida kodukohatunnet ning on samal ajal üheks põhiliseks piirkonna maineloojaks. Paljusid kohti maailmas teatakse ja tuntakse eelkõige tänu sealsetele vutiklubidele.

Jalgpallikultuuri kujunemine nõuab aega ja harjumust. Loodetavasti näeme aga juba sel aastal nii Narva Transi kui Sillamäe Kalevi mängudel varasemast märksa rohkem publikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles