Vähem kui pool muna

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanasõnad "Parem pool muna kui tühi koor" või "Hundid söönud, lambad terved" tulevad esimestena pähe, mõeldes sellele, kuidas kavatseb praegune võimuliit lahendada aastaid tähelepanu keskmes olnud sisekaitseakadeemia Ida-Virumaale ületoomise teema.

Kuigi selle variandi puhul, mis sisuliselt tähendab vaid ühe tudengite ühiselamu rajamist Narva, on isegi "poolest munast" rääkimine ilmselge liialdus, on see ikkagi parem kui mitte midagi.

Arvestades seda ulatuslikku vastuseisu, mis terve sisekaitseakadeemia Ida-Virusse ülekolimisega kaasnes, oleks küllaltki kohatu umbmääraste väljenditega, nagu "küsimust  kaalutakse", hoida endiselt kunstlikult elus  lootust, et see lähiaastatel teoks võiks saada.

Ometigi on valitsevad erakonnad koalitsioonilepetes selle ideega end sidunud ja nüüd on neilgi vaja viisakal moel pakkuda välja mingisugunegi lahendus.  Sisekaitseakadeemia praktikabaasi rajamine ongi nüüd selleks. Mida see täpsemalt peale ühiselamu ehitamise kujutab, on aega veel välja mõelda.

Ida-Virumaal ei tasu olla väga pettunud, et sisekaitseakadeemia täielikku ületoomist ei tule.   Maakonna probleemide puhul on põhjendamatult palju nähtud lahendust selles ühes suures idees, mille teoks tegemine on algusest peale olnud küsitav. Loodetavasti jagub nüüd  rohkem tähelepanu ka muudele headele algatustele ja Ida-Virul  on põhjust nende kättesaamisel kasutada trumbina argumenti, et kui sisekaitseakadeemiat ei tulnud, siis...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles