Poliitiline spordikool

Kaido Kooga
, Jõhvi valla elanik
Copy
Kaido Kooga, Jõhvi valla elanik
Kaido Kooga, Jõhvi valla elanik Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb alustada sellest, et esiteks vallandas Jõhvi hooldekeskuse nõukogu esimees Jevgeni Fedorenko ebaseaduslikult hooldekeskuse juhi Messurme Pissareva ja tegi sellega koha vabaks kohalikule Keskerakonna poliitikule Arthur Seppernile. 

Veidi aega pärast seda oligi uus Jõhvi võimukoalitsioon sündinud: käed lõid Keskerakonna fraktsioon ja Jõhvi − Meie Kodu fraktsioon.

Sellega pandi alus uuele kaadripoliitikale Jõhvi vallas. Selle eredaim näide oli muidugi endise vallavanema Martin Repinski rahapõletav laamendamine.

Max Kaur, ütleksite näiteks oma koalitsioonikaaslastele, et selline töötutele omadele jopedele töökohtade jagamine on korruptsioon, ja lõpetaks selle ära.

Kuid on ka teisi tublisid näiteid. Võtame või meie poliitilise spordikooli. Kui keegi koalitsioonipoliitikutest on jäänud sobiva tööta, siis Jõhvi spordikoolis talle ikka koht leitakse. Alustas Jevgeni Fedorenko ise, kelle oskused kaalusid kõvasti üles eluaegse kõrgharitud spordimehe Toomas Nõmmiste omad. Siis võeti spordikooli tööle Jõhvi − Meie Kodu liige Andrei Ojamäe ja nüüd ei saa spordikool kuidagi hakkama Keskerakonna fraktsiooni liikme Jekaterina Vassiljeva panuseta.

Mul on ka tuttav lapseootel ilus töötu naisterahvas. Ehk võtate ta spordikooli tööle, härra Fedorenko? Sotsiaalabi saamiseks on vaja pöörduda valla sotsiaalteenistusse, spordikool (nagu ka teised vallaasutused) ei ole sotsiaalsete töökohtadega sotsiaalabiasutus.

Vallavanem Max Kauri tänan ma muidugi mulle 60 aasta juubeliks saadetud õnnitluskaardi eest, kuid ootaksin siiski rohkem sirgeselgsust valla juhtimisel. Meie kohtumisel nimetasite ennast klassikaliseks juhiks, teeks nüüd ehk ka natuke klassikat. Ütleks näiteks oma koalitsioonikaaslastele, et selline töötutele omadele jopedele töökohtade jagamine on korruptsioon, ja lõpetaks selle ära.

Muidu jääb mulle arusaamatuks, milles see teie klassikalisus seisneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles