NÄDALA KUJU Aleksei Naumkin

Põhjarannik
Copy
Aleksei Naumkin.
Aleksei Naumkin. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Võidupüha tähistamisel Jõhvis sel kolmapäeval hakkas silma, et toimuvat seiras ülejäänud seltskonnast umbes poolsaja meetri kauguselt üks mees. Ta ei ühinenud hirve kuju juurest muusikaväljakule kulgenud rongkäiguga, kus kaitseliitlaste, rahvatantsijate ja orkestri kõrval sammusid ka Jõhvi vallajuhid. Ta nagu oli tseremoonia osaline ja samas ei olnud ka.

See mees oli Aleksei Naumkin, kelle tagandasid 11 saadikut eelmisel nädalal Jõhvi vallavolikogu esimehe ametist. Naumkin ise peab enda tagandamist ebaseaduslikuks ja leiab, et on endiselt volikogu esimees. Naumkinil on võimalus minna ajalukku sellega, et ta võetakse ametist maha mitu korda: 30. juunil toimuva volikogu istungi päevakorda läheb segaduse klaarimiseks tema umbusaldamine uuesti. Võiks parafraseerida Ivo Schenkenbergi "Viimsest reliikviast": "Mitu korda ma pean ühte volikogu esimeest maha võtma..."

Naumkin on olnud Jõhvi poliitikas omapärane kuju, kellest sageli ei saa aru ei omad ega vastased. Viimase võimupöörde hommikul püüdis teda veenda pöördega kaasa tulema ka Keskerakonna esimees Jüri Ratas, aga tulutult. Sügisel selgub, kelle leeri Naumkin hoidma hakkab ja milliseks kujuneb tema poliitiline tulevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles