JUHTKIRI ⟩ Jüri Ratas, selgitage erakonnakaaslastele Sillamäel sanktsioonide mõtet!

Põhjarannik
Copy
Sillamäe munitsipaalleht teatab esiküljel, et pingete allikaks on sanktsioonid, mille vaba maailma riigid on kehtestanud Venemaale Ukrainale kallaletungimise eest.
Sillamäe munitsipaalleht teatab esiküljel, et pingete allikaks on sanktsioonid, mille vaba maailma riigid on kehtestanud Venemaale Ukrainale kallaletungimise eest. Foto: Repro

Sillamäe keskerakondliku linnavõimu poolt linnaelanikele tasuta levitatav häälekandja teatab viimase numbri esiküljel, et pingete allikaks on sanktsioonid.

Ei sõnagi sellest, et tegelikuks pingete allikaks on Venemaa diktaatori Putini poolt oma sõjaväega naaberriiki Ukrainasse tungimine, tuhandete süütute tsiviilelanike tapmine, sealsete linnade, elumajade, koolide, lasteaedade, haiglate puruks pommitamine. Et Ukraina rahvas võitleb oma vabaduse eest. Et Venemaal on maatasa tehtud sõnavabaduse viimased riismed ja meeleavaldajaid represseeritakse. Et miljonid inimesed ei põgene Ukrainast teistesse riikidesse, sealhulgas ka Eestisse, mitte seetõttu, et nad otsivad paremat elu, vaid Putini pommid on hävitanud nende kodud ja tapnud ka nende lähedasi. See on reaalsus, mida teatakse kõigis riikides, kus on sõnavabadus ja demokraatia.

Et 141 riiki on Putini režiimi tegevuse ÜROs hukka mõistnud ja nõuavad selle peatamist. Et suur osa maailma riike on Venemaa suhtes kehtestanud sanktsioonid selleks, et seda õudust peatada. Sillamäe linnavõimud püüavad aga jätta muljet, justkui oleksid need kehtestatud kellegi kiusamiseks ja bumerangina lööb see hoopis enda pihta.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas käis märtsi alguses Sillamäel ja rääkis paarikümne linna tuntud tegelasega olukorrast Ukrainas. Ilmselt on sellest vähe. Tundub, et sääraseid tugevaid kõnesid, nagu pidas eelmisel nädalal Kiievit külastanud Ratas Ukraina parlamendis, tuleb tal mitu nädalat järjest pidada ka oma erakonnakaaslastele Sillamäel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles