NÄDALA KUJU ⟩ Valitsuse Ida-Viru esindaja

Põhjarannik
Copy
Foto: Põhjarannik

Kes selleks saab? Millised on tema volitused? Mida ta tegema hakkab? Millist kasu toob ta riigile? Kas ja mille poolest hakkab tema roll erinema endistest maavanematest, kes Eesti võimusüsteemist rohkem kui viis aastat tagasi kui mittevajalikud tegelased ära kustutati?

Ühelegi neist küsimustest ei ole siiani vastust. Aga sellest hetkest alates, kui kultuuriminister Piret Hartman tegi teisipäeva õhtul ühismeedias postituse, et koalitsiooniläbirääkimistel on tehtud ettepanek luua valitsuse esindaja koht koos esindusega Ida-Virumaal, läks möll lahti.

Järgnenud tundidel ja päevadel on kogu Eestis käinud tulised arutelud selle üle, milleks sellist ametikohta on vaja ning kas see on üldse hea plaan või lihtsalt propaganda, kus võimuliit tahab näidata, et midagi Ida-Virumaa osas justkui tehakse. Samas on üsna tugevad ka hääled, et miks on vaja Ida-Virumaale mingeid eeliseid ja eriesindajate kohti luua.

Loodetavasti langeb lähinädalatel vari sellelt, milliseks valitsuse esindaja roll kujuneb. Mõtet on sellisel tegelasel vaid siis, kui ta saab ka reaalsed hoovad ja vastutuse, et toetada siinsete probleemide lahendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles