TÄNAVAKÜSITLUS Kas Kaja Kallas peaks oma abikaasa Venemaa-suunalise äritegevuse tõttu tagasi astuma?

Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Peaminister Kaja Kallas on investeerinud laenudega oma abikaasa Arvo Halliku ärisse, mille kaudu Hallik hoiab omakorda osalust Venemaale kaubavedu korraldavas logistikaäris Stark Logistics.

Foto: Matti Kämärä

Juri Turõgin, pensionär:

Jah. Peab olema pädevam ja mitte hävitama omaenda riiki. See, mis tema abikaasaga juhtus, on veel üks põhjus tagasi astuda. Kõigilt teistelt ta nõuab, aga tema ise siis, tähendab, tohib? Tema abikaasa ärikontaktid Venemaaga ei ole tühiasi. Tean, et rahvas suhtub tema poliitikasse negatiivselt. Enne valimisi lubas ta, et makse ei tõsteta, kuid tegelikult on kõik vastupidi.

Foto: Matti Kämärä

Aime Kuningas, pensionär:

Peaks küll. Isegi kui eeldada, et ta ei teadnud oma mehe asjadest midagi, on äärmiselt sündmatu ajada oma naise selja taga selliseid asju, eriti kui too on nii kõrgel ametipositsioonil. Sellest juba piisab, et tagasi astuda. Mingi eetika peab ju ometi olema!

Foto: Matti Kämärä

Olga Mihhailova, analüütik:

Perekonnas võib esineda lahkarvamusi, mehed ei kuula alati oma naisi. Kui Kallas ei olnud temaga ühes paadis, siis tema süüdi ei ole ega peaks ka tagasi astuma või oma mehest lahku minema.

Foto: Matti Kämärä

Tatjana Kubri, pensionär:

Mind ei huvita poliitika, see on väga valus teema. Mis peaministri abikaasasse puutub, siis tema ajab oma äri ja naine ei pea tema eest vastust kandma. Seetõttu ei ole tal vaja ka tagasi astuda.

Foto: Matti Kämärä

Tatjana Žukova, pensionär:

Peaks ja oleks tegelikult juba ammu pidanud. Tema poliitika on suunatud pensionäride ja laste vastu, minul aga on kolm lapselast, kelle pärast ma muretsen. Naine peab igal juhul oma mehe tegude eest vastutama, isegi kui ta tema asjadega kursis ei ole. Kaja Kallas püüab seda teemat väga oskuslikult vältida. Raske öelda, millega see lõpeb, aga parem oleks, kui ta tagasi astuks.

Tagasi üles