Elisa viis Ida-Virumaal läbi mobiilsidevõrkude uuendustööd

Elisa
Copy
Foto: Elisa

Elisa möödunud aasta oktoobris alustatud mahukas võrguseadmete vahetusprojekt Ida-Virumaal on jõudnud lõpuni ning nüüd on terves maakonnas sisse lülitud ka VoLTE kõnetehnoloogia.

Kui varem oli Ida-Virumaa Eestis ainuke piirkond, kus 4G-võrgus toimiv kõnetehnoloogia ehk VoLTE polnud veel kättesaadav, siis möödunud aasta viimastest päevadest alates on see võimekus olemas. "Ida-Virumaal tehtud võrgu moderniseerimise eesmärk oli muuta sise- ja välilevi klientidele paremaks nii kõnede tegemiseks kui ka mobiilse interneti kasutamiseks. Lisaks teenuse kvaliteedi parendamisele piirkonnas oli projekti eesmärk ka ettevalmistustööde tegemine 3G-võrgu sulgemiseks 2024. aasta lõpuks, mille eelduseks on Ida-Virumaal VoLTE kõnetehnoloogia võimaldamine. Samuti on 2023. aasta jooksul lisatud maakonna suurema kasutusega piirkondadesse 5G-võimekus," sõnas Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli ja kinnitas, et kõrgkvaliteetne VoLTE kõneteenus on alates 29. detsembrist Ida-Virumaal kättesaadav.

"Oktoobris alustatud projekti puhul seadsime sihiks veelgi parema teenuskogemuse pakkumise oma olemasolevale kliendile ning VoLTE võimekuse lisandumine on eesmärgi saavutamisel kindlasti oluline edasiminek," lisas Polli.

Eestis juba laialdaselt kasutusel olev VoLTE kõnetehnoloogia pakub tavapärasest paremat kvaliteeti ja toob endaga kaasa arvukalt eeliseid. "VoLTE puhul käib kõne algatamine oluliselt kiiremini, mis säästab nii helistaja aega kui ka telefoniakut. Neile, kellel on tarvis kõne tegemise ajal internetis ringi vaadata, jääb selle tarbeks helistamise ajal alles mobiilne andmeside," tõi Polli välja 4G-võrgus toimiva kõnetehnoloogia kasutamise eelised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles