JUHTKIRI: Ida-Viru läheb moodi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Suure hulga eri ministeeriumide ametnike plaani veeta augustis osa tööajast Ida-Virumaal võib suhtuda nii ja naa.

Küllap leidub neidki, kes näevad selles lihtsalt mõnusa suvise tuulutamise varjus töötegemise imiteerimist. Kuid teisest küljest tasub vaid tervitada soovi tulla kohale, et siinsest elust, inimestest ja probleemidest vahetu tunnetus kätte saada. Muidu ju heidetakse pealinna ametnikele ühtelugu ette, et neil on liiga nõrk ettekujutus tegelikust elust teistes Eesti piirkondades ja see kujuneb pahatihti vaid Exceli tabelite põhjal.

Küsimus pole mitte ajutise kontori ületoomises Narva, vaid selles, mida sisulist siin veedetud tööajaga Tallinna ametnikud korda saadavad. See jällegi omakorda sõltub ka sellest, mil moel kohalikud liidrid oskavad sellist ametnike "suvist töölaagrit" ära kasutada. Tulemuslikkuse seisukohast on oluline mõlemapoolne kodutöö ja ettevalmistus.

Tõsiasi on, et nii poliitikute, ametnike kui ka kultuuritegelaste ringkonnas on Ida-Virumaa ja sealhulgas eriti Narva läinud heas mõttes moodi. Huvi ja tahtmine siin midagi uut korda saata ja anda oma panus elu paremaks muutmiseks on silmanähtav.

Iseküsimus, kuivõrd hästi õnnestub seda soodsat õhkkonda reaalseteks tegudeks muuta. Et asi ei piirduks vaid õhinat täis jututubadega, mida kõike saaks ja annaks siin ära teha. Aga isegi siis, kui paljud mõtted unistusteks jäävadki, on sellise huvi tekkimine Ida-Viru jaoks kindlasti parem kui selle puudumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles