Info on väärtus

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud reedel helistas Põhjaranniku toimetusse üks hiljuti Tallinnast Jõhvi kolinud naine ja väljendas oma nördimust selle üle, et kesklinnas, sadakonna meetri kaugusel linnavalitsusest, on tekkinud prügila, mis aina kasvab. Põhjus: prügivedaja vahetusega vahetus ka konteineri asukoht, kuid inimesed tassisid ikkagi oma prügikotid vanasse kohta ja ladusid hunnikusse.

Ent see polnud ainus koht, kus prügikotid linnas kuhjusid. Sellise olukorra põhjustas aga vilets info liikumine ja paljude inimeste endi soovimatus olla kursis sellega, mis nende kodulinnas toimub. Need, kes ei tunne huvi selle vastu, mis nende elukohas sünnib, teevad valiku iseenese kahjuks. Inimene, kes ei loe ajalehti, pole kursis sündmustega, on kaotaja. Üks asi on surfata interneti meeletus infovoos, hoopis teine aga osata leida informatsiooni, mis talle otseselt elus paremini toime tulemiseks vajalik on.

Äpardus prügifirma vahetusega näitab sedagi, et omavalitsusel ja korteriühistutel on omavahel paremaks suhtlemiseks veel arenguruumi. Vallavalitsus võib ju öelda, et see on iga ühistu enda probleem, kuidas ta ühe või teise kommunaalfirmaga suhted korraldab, kuid antud juhul kannatas linna heakord, mis omakorda ei mõju just hästi ka linna mainele.

Oleme harjunud arvestama suurt osa oma tegevusest ümber rahasse, ent info ja selle õigeaegne liikumine on väärtus, mis võib sageli otseselt meie kõigi rahakotti mõjutada. Ja seetõttu - olgem ikka eluga kursis!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles