Narva Trans on "mustast august" välja ronimas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe Kalevi probleemiks on rünnakute lõpuleviijate puudumine. Seda näitas treener Valeri Bondarenko sõnul mäng Kuressaarega.
Sillamäe Kalevi probleemiks on rünnakute lõpuleviijate puudumine. Seda näitas treener Valeri Bondarenko sõnul mäng Kuressaarega. Foto: Matti Kämärä

Purustanud pealinna Kalevi, jätkab Narva jalgpalliklubi oma positsioonide parandamist jalgpalli meistriliigas. Treener Aleksei Jagudini sõnul on klubis kujunenud hea psühholoogiline õhkkond, mis aitab meeskonnal võita. 

Narva Transiga peetud kuuest kohtumisest viimases suutsid punkte võtta vaid Paide ja Nõmme Kalju. Stardis ootamatult autsaideriks jäänud Narva klubi on jälle hoos. Hetkel on Trans 6. kohal, jäädes Sillamäe Kalevist maha vaid 6 punktiga, samas on narvalastel kaks mängu varuks.

Viimases voorus purustas Narva Trans koduväljakul Tallinna Kalevi (5:1). Kauaoodatud kaks väravat lõi venelasest edurivimängija Aleksandr Aleksejev. Lätlane Dmitris Medeckis ning narvalased Vitali Kutuzov ja Sergei Leontovitš lõid igaüks ühe värava.

"Rõõm on tõdeda positiivseid nihkeid. Meil on kujunenud hea psühholoogiline õhkkond. Lõpuks ometi näitasid meie ründajad, kuidas nad oskavad palli väravavõrku saata," kommenteeris Aleksei Jagudin. "Rõõmustab, et meie mäng paraneb. Jäänud on vaid oodata üleminekuakent, siis lubas president täiendust. Muidugi on esikolmikule järele jõuda raske, kuid loodame, et kellelgi neist  hoog raugeb. Meie mäng saab minna vaid paremaks."

Kalev kaotab punkte

Kohtumisel meistrivõistluste autsaideri, Saaremaa meeskonnaga kaotas ootamatult hädavajalikke punkte Sillamäe Kalev. Väravateta viik Kuressaarega rikkus idavirulaste tuju.

Kalevi peatreener Valeri Bondarenko kommenteeris seda mängu veebis nii: "See näitas veel kord, et seni kui meeskonnas ei lahene ründemängijate probleem, jäävad meil punktid saamata. Sest null ei ole number ja selleks, et võita, tuleb väravaid lüüa." Kalevi kaitsja Igor Dudarev aga kahetseb, et ei õnnestunud kapten Roman Nesterovskile kingitust teha: "Mäng oli meile üsna keeruline, meil ei õnnestunud oma võimalusi realiseerida. Eriti õnnetuks oli meeskonna kapten Roman Nesterovski. Vabanda, Roman, et ei õnnestunud kingitust teha..."

Palju aastaid Ida-Virumaal töötanud ja viimastel aastatel Kuressaaret juhtiv jalgpallur Sergei Zamogilnõi märkis: "See oli raske, haruldaselt vaevaline mäng. Võiks öelda, et häid momente ei olnud. Arvan, et Kalevi alistamiseks oleks pidanud kiirust lisama, aga see meil korda ei läinud."

Sillamäe Kalevil on küll 4. tabelikoht, kuid vahe 3. kohal oleva Floraga on väga suur - tervelt 14 punkti. Ka hoogu sattunud Narva Trans ähvardab naabreist ette jõuda.

Lootuse võit pöördus kaotuseks

Esiliigas Rakvere Tarvaga mängides saavutatud võiduskoor (2:1) osutus Kohtla-Järve Lootusele hoopis tehniliseks kaotuseks. Selgus, et 90. mänguminutil väljakule tulnud Dmitri Gabinet ei olnud mängijate nimekirjas, ja kokkuvõttes sai Kohtla-Järve klubile osaks kaotus. "Tunnistan, et siin on osaliselt minu süü: kiirustades unustasin ta nimekirja kanda. Teisalt oleks ka teda väljakule lubanud joonekohtunik võinud tähelepanelikum olla. Nüüd ei ole enam midagi parata," kurtis Lootuse president Andrei Škaleta.

Kogu meeskonna ning usbekkidest leegionäride Bobur Abdurahmanovi ja Bobir Donierovi jõupingutustest Tarva alistamisel jooksid seega tühja.

Kiviõli Tamme Auto kaotus Tammeka duublile (2:4) jätab mõlemad Ida-Viru meeskonnad esiliiga turniiritabeli alumisse otsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles